Vi gör något bra tillsammans

16 november 2017 15:38

Human Bridge får ställa sina insamlingskärl för textilier på Svenska Bostäders mark, oftast vid en miljöstuga. Men just i Kärrtorp står två kärl intill Lindra butiken. Detta läge har gjort att Kärrtorp alltid toppar vår statistik från Human Bridge. Under vecka 1-39 i år har kärlen vid Lindra samlat in hela 18 484 ton textilier. Totalt har våra hyresgäster samlat in 112 236 ton runt om bland våra bostadsområden. Ett stort tack till våra hyresgäster.

Human Bridge`s verksamhet består i att samla in, reparera och skicka ut kläder och sjukvårdsutrustning som bistånd för att användas där behoven är som störst ute i världen. Och det finns många människor som är i stort behov av både kläder och sjukvårdsutrustning. Deras nyckelord är återanvändning och återvinning. Allt från byxor och sjukhussängar till skor får nya användare.

-Eftersom textilier är energi- kemikalie- och vattenkrävande är det riktigt bra att denna klädinsamling sker. Det ger många mervärden i slutänden och vi skapar resurseffektiva och mindre giftiga kretslopp, säger Maria Löfholm, miljösamordnare på Svenska Bostäder.