Husbygårdsskolan fick besök

15 maj 2017 07:00

För fjärde året i rad är personal från Svenska Bostäder ute i ett par mellanstadieklasser och pratar om att spara energi i hemmet och att källsortera sina sopor rätt. I år var Maria Löfholm, miljösamordnare, och Nurcan Gültekin, samordnare i social hållbarhet, med under dagen i Husbygårdsskolan.

Kunskapsförlaget ger ut Natur & Miljöböcker till mellanstadieklasser runt om i Sverige. Deras vision är att tidigt grundlägga kunskap och förståelse för nästa generations vuxna i miljö- och hållbar utveckling. De får fram sina budskap genom engagerade ungdomar, som i sin tur påverkar sina föräldrar och syskon till en mer miljövänlig livsstil.

- Det var jätteroligt att besöka skolklasserna i Husbygårdsskolan. Imponerande att se så många elever engagerade i natur- och miljöfrågor. Det är bra att vi från Svenska Bostäder stödjer Kunskapsförlaget och deras Natur & Miljöböcker och även besöker skolklasser. Viktigt att föra vidare kunskap och aktualisera frågan för kommande generationers skull, säger Nurcan.