Nu flyttar studenterna in i Vallgossen

16 augusti 2017 16:36

Svenska Bostäders ombyggnad av gamla Sankt Görans gymnasium på Kungsholmen är till stora delar klar. För Stockholms studenter innebär det 237 centralt belägna studentlägenheter. Inflyttningen påbörjas idag, 16 augusti, lagom till att höstterminen startar.

Huset är kulturhistoriskt värdefull byggnad i kvarteret Vallgossen där Svenska Bostäder och Serneke har skapat moderna studentbostäder.

Studenternas sociala liv har står i fokus vid utformningen av det nya studentboendet. Varje våningsplan har ett rymligt gemensamhetsutrymme med balkong. På taket kommer hyresgästerna kunna umgås på terrassen eller träna i utegymmet. Den gamla gymnastiksalen högst upp i huset har renoverats och är uthyrd till Utbildningsförvaltningen för att användas av skolor i närheten.

- Att studenter har någonstans att bo under sin studietid är en viktig framtidsfråga för hela Stockholm. Därför är det mycket glädjande att vi nu kan inviga 237 nya studentlägenheter i den här fantastiska och centrala miljön, säger Pelle Björklund, VD på Svenska Bostäder.

På gården där det var planerat att bygga en aula en gång i tiden bygger Svenska Bostäder en ny byggnad med 14 studentlägenheter.

När allt är klart kommer det också att finnas en förskola med åtta avdelningar, elevhem, garage och Stockholm hostell med cirka 20 rum.

Fakta om huset

Kvartersnamn: Vallgossen
Adress: Sankt Göransgatan 95
Antal lägenheter: 246 studentlägenheter

Övrigt: utegym och terrass på taket. Förskola med 8 avdelningar samt ett nybyggt hostell.

Boendeform: Studentboende. För att söka en studentlägenhet ska den sökande vara över 18 år och studera minst 15 högskolepoäng per termin. Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga studentlägenheter via Bostadsförmedlingen i Stockholm på.

Svenska Bostäder förvärvade Sankt Görans gymnasium på Kungsholmen 2011.