Ungdomar i Östberga skapar muralmålning

26 maj 2016 11:39

Ungdomar i Östberga har skapat en tolv meter lång muralmålning på tema kärlek och trygghet. Bostads- och demokratiborgarrådet Ann-Margarethe Livh inviger muralmålningen, den 4 juni kl 15.00, Fritidsgården i Östberga.

-Temat i muralmålningen handlar om Östberga, kärlek, trygghet och vikten av att ta hand om varandra, säger Ailin Moaf Mirlashari, projektledare för ”Muralmåleri i Östberga” och konstnärlig ledare på Föreningen Förorten i Centrum.

Ailin Moaf Mirlashari, har under våren, tillsammans med ungdomar, 10-17 år, från Fritidsgården i Östberga, skapat en tolv meter lång muralmålning. Idéarbete och skisser har gjorts av ungdomarna, skisserna har sedan överförts till en plastfilm som sätts upp på fritidsgårdens fönster. Tanken med projektet är att kollektivt göra en muralmålning utifrån ungdomarnas egna berättelser och bilder i sin närmiljö.

Svenska Bostäder som äger och förvaltar fritidslokalen tog initiativet till projektet, kontaktade Fritidsgården i Östberga och Föreningen Förorten i Centrum som arbetar med lokalt förankrade projekt där målningar skapas utifrån de ungas egna idéer. - Samarbete främjar förståelse och dialog, något som det många gånger råder brist på i bostadsområden och dessutom är det snyggt, säger Pelle Björklund vd Svenska Bostäder.

Tyck till om nya utseendet