Äntligen bygger vi Snabba Hus

13 september 2015 14:08

Nu är vi igång! I torsdags var det dags för det officiella spadtaget för bygget av 280 mobila modullägenheter i Västberga. Solen sken och bygget pågick för fullt i bakgrunden när Svenska Bostäders VD Pelle Björklund, tillsammans med bostads- och demokratiborgarråd Ann-Margarethe Livh och Teo Strömdal Östberg, ordförande jagvillhabostad.nu, invigde Stockholms och Svenska Bostäders första Snabba Hus-bygge. ”Spadtaget” gjordes i form av ett handavtryck i betong i bästa Hollywood-stil.

I dag står närmare 300 000 unga vuxna i bostadskön i väntan på ett kontrakt. Svenska Bostäder och jagvillhabostad.nu har under de senaste två åren samarbetat i projektet i syfte att kunna erbjuda ett tryggare och högkvalitativt boende till rimlig hyra och möta det akuta och växande behovet av bostäder för unga vuxna. Det tillfälliga bygglovet löper i upp till 15 år och hyresgästerna får kontrakt på fyra år och behåller samtidigt sin plats i Bostadsförmedlingens kö.

Om ni har vägarna förbi Västberga och kvarteret där Elektravägen möter Västberga Allé – stanna gärna till och titta på bygget. Det går fort. Grunden påbörjades i maj och redan nu är första huskroppen rest och första våningen har fyllts med modullägenheter.

Lägenheterna kommer att förmedlas via Bostadsförmedlingen och första inflyttning beräknas ske sensomamren 2016.

Tyck till om nya utseendet