Tillsammans gör vi en miljöinsats

27 oktober 2015 09:48

Svenska Bostäder samarbetar med Human Bridge i en del bostadsområden. Human Bridge får ställa sina insamlingskärl för textilier på Svenska Bostäders mark vid till exempel en lämplig miljöstuga i en del bostadsområden. Tack vare det har våra hyresgäster samlat in runt 81 ton textilier bara under det första halvåret 2015.

Human Bridges verksamhet består i att samla in, rekonditionera och skicka ut sjukvårdsutrustning och kläder som bistånd för att användas där behoven är som störst. Deras nyckelord är återanvändning och återvinning av material. Allt från tandläkarstolar till skor får nya användare.

- Det är ett viktigt arbete som Human Bridge gör för både människan och miljön. Genom att vi upplåter 1,1 kvm för uppställning av insamlingskärl bidrar våra hyresgäster till en bättre framtid både miljömässigt och humanitärt, säger Bo Strömvall, säkerhetssamordnare på Svenska Bostäder.

Om hyresgäster i ett bostadsområde önskar få ett kärl från Human Bridge på plats vid miljöstugan går det bra att kontakta bovärden så undersöker vi om det finns bra förutsättningar för ett kärl eller inte.

 

Faktaruta

Human Bridge är en biståndsorganisation som bildades 2001 och som idag drivs som en stiftelse. De arbetar med biståndsorganisationer som Läkarmissionen och Erikshjälpen men arbetar också med egna projekt. Genom åren har hundratals sjukhus runt om i världen, främst i Afrika och Östeuropa, utrustats med sängar, teknisk apparatur, britsar, rullstolar och annat sjukvårdsmaterial och flera tusen ton kläder har skickats ut.

Tyck till om nya utseendet