Albano deltar i utveckling av hållbara stadsdelar

17 november 2015 15:34

Sweden Green Building Council presenterar nu de tio första pilotprojekten i Citylab Action. Projekten, som kommer arbeta enligt den nya guiden för hållbar stadsutveckling, finns i mindre, mellanstora och stora städer och kommuner. Pilotprojekten består av både befintliga och nya stadsdelar, och Albano är en av dem.

- Sverige sätter med Citylab en helt ny standard för utveckling av hållbara stadsdelar, säger Bengt Wånggren, VD för Sweden Green Building Council. Fokus på dialog och samarbete i en mer integrerad process i kombination med tuffa mål kommer att öka Sveriges städers försprång internationellt. Vinnarna är de som bor, jobbar och leker i svenska städer.

- Det är fantastiskt roligt att nu få använda guiden i konkreta stadsutvecklingsprojekt och att få verka för en kunskapsdelning mellan projekten. Det kommer att leda till en hållbar stadsutveckling, men också en effektiv och engagerande process för medverkande aktörer, säger Ann-Kristin Belkert, chef för Citylab hos Sweden Green Building Council.

Med i pilotfasen är Rosendal i Uppsala, Masthuggskajen i Göteborg, Albano i Stockholm, Norrtälje hamn i Norrtälje, DrottningH i Helsingborg, Täby park i Täby, Solna Business Park i Solna, Stadsläkning Lagersberg/Fröslunda i Eskilstuna, Skeppsbron i Jönköping och Barkarbystaden Tre i Järfälla.

- Akademiska Hus och Svenska Bostäder samverkar tillsammans med Stockholms universitet och KTH i utvecklingen av Albano. Genom vårt engagemang i Citylab medverkar vi inte bara till att utveckla ett gemensamt arbetssätt för en hållbar stadsutveckling i Sverige utan också säkerställa Albanos utveckling till ett hållbart campus i framkant, säger Hayar Gohary, affärschef för Albano på Akademiska Hus region Stockholm.

Tyck till om nya utseendet