Mikael Källqvist, ny vice VD och förvaltningschef

20 mars 2015 10:03

Svenska Bostäder har rekryterat Mikael Källqvist som vice VD och förvaltningschef. Mikael har lång och gedigen erfarenhet av fastighetsförvaltning i kombination med stor kunskap om bygg- och teknikfrågor.

- Det ska bli både roligt och intressant att börja på Svenska Bostäder och få bidra med mina erfarenheter av att skapa attraktiva boendemiljöer, både när det gäller äldre bostadsområden och nyproduktion, säger Mikael Källqvist.

Stockholm växer och allmännyttan står inför stora utmaningar i form av ökad nyproduktion och en fortsatt hög kvalitet i fastighetsförvaltningen. Rekryteringen är ett led i att säkra Svenska Bostäders starka position på Stockholms bostadsmarknad med nöjda kunder och kvalitativ service till de boende.

- Vi är väldigt glada över att ha rekryterat en av de mest erfarna personer som finns på Stockholms bostadsmarknad, säger Svenska Bostäders VD Pelle Björklund.

Mikael Källqvist kommer närmast från Stockholmshem där han arbetar som tillförordnad VD samt bygg- och teknikchef. Mikael Källqvist har även arbetat som förvaltningschef och servicechef inom samma bolag. Mikael har också tidigare erfarenhet från byggbranschen. Han tillträder sin tjänst på Svenska Bostäder efter sommaren.

Tyck till om nya utseendet