Tidskapsel på Nybohovsbacken

12 maj 2015 06:00

Måndagen den 11:e maj byggstartade Svenska Bostäder och Besqab på Nybohovsbacken med tal, soppa och strålande sol. Det blir totalt 96 hyreslägenheter längs vägen upp mot Nybohovshöjden. Inflytten beräknas ske i etapper under 2017 och 2018.

Ann-Margarethe Livh, bostads- och demokratiborgarråd, Pelle Björklund, VD Svenska Bostäder, och Anette Frumerie, VD Besqab, pratade alla om vikten av det byggs i Stockholm.

- Idag tog vi ett första spadtag på våra nya bostäder i Nybohovsbacken. Stockholm växer så det knakar, om bara några år når staden över en miljon innevånare. Bostadsbehovet är mycket stort och bostadsköerna växer. Nybohovsbacken med nästan 100 nya hyresrätter blir en viktig pusselbit för att möta den stora efterfrågan vi har på bostäder i Stockholm, säger Pelle Björklund, VD.

Som en hälsning till det framtida Stockholm kommer en tidskapsel grävas ner innehållandes information om projektet och den nuvarande bostadssituationen i staden. Dessutom passade Ann-Margarethe, Pelle och Anette på att ta en selfie vars resultat de skickade med i tidskapseln.

Tyck till om nya utseendet