Fler hyresgäster får Gröna påsen

18 maj 2015 07:00

Från i maj har drygt 1 000 hushåll runt Kärrtorp och Björkhagen fått möjligheten att sortera sitt matavfall i Gröna påsen precis som de boende i Bagarmossen gjort det senaste året.

Gröna påsen

Gröna påsen innebär att hyresgästen lägger sitt matavfall i en speciell grön plastpåse som knyts ihop med dubbelknut och slängs i samma behållare som övrigt hushållsavfall. Den Gröna påsen sorteras sedan ut på avfallsanläggningen genom optisk sortering. Därefter rötas matavfallet och blir till biogas och ny näring.

Stockholms stad har satt som mål att 2018 ska minst 50 procent av stockholmarnas matavfall samlas in för att bli biogas och ny näring. För att nå målet behöver fler tekniska lösningar införas så att så många som möjligt ska kunna sortera sitt matavfall.

- Det är jätteroligt att kunna erbjuda våra hyresgäster runt Kärrtorp, Björkhagen och i Bagarmossen denna möjligheten. Vi hoppas och tror naturligtvis att våra hyresgäster kommer att vara engagerade och vilja göra en insats för miljön, berättar Charlotta Solerud, miljösamordnare.

Tyck till om nya utseendet