Husbybor berättar om sitt liv

21 augusti 2015 13:34

En muralmålning är ett kaxigt utropstecken i betongen: Lyssna på oss, hör våra berättelser! Det här är vårt område och våra liv!

Tillsammans med organisationen Förorten i Centrum har Svenska Bostäder gjort det möjligt för Husbyborna att berätta sin egen historia. I mitten av september dras de sista penseldragen i Husby centrum då det också blir invigning och vernissage.

Syftet med projektet är att genom en kollektiv muralmålning lyfta röster från orten och jobba med demokratifrågor. Här får folk tillsammans arbeta med att bland annat ta fram koncept och tema för det stora verket.

– Vi lyfter sociala frågor och vi organiserar människor. Vårt verktyg är muralmålning, säger Ailin Moaf som är projektledare för Förorten i Centrum.

Husbymuralen heter ”Vi kan större”. I motivet kan man skymta flera kända Husbyprofiler som exempelvis fotbollsspelaren Robin Quaison, en av Husbys största förebilder som vid övergången till italienska Palermo myntade uttrycket ”Dröm stort. Vi kan också”.

– Det känns både spännande och roligt att vara delaktig i det här. Att ha Husbys absolut största konstverk på en av våra fastigheter och nu också den andra storskaliga muralmålningen i Husby känns fantastiskt säger Anne Kuylenstierna Arnström, kommunikationschef på Svenska Bostäder. 

Tyck till om nya utseendet