Studentlägenheter i Hagastaden

Innerstaden / Vasastaden

Tullhusen har länge varit den norra entrén till Stockholm. Nu blir de istället en del av innerstaden och får en central roll i nya Tullhusplatsen i Hagastaden. Precis bredvid Tullhusplatsen planerar Svenska Bostäder att bygga 285 studentbostäder.

Rum 1:or, 2:or och kollektivboende
Antal 334
Byggstart 2027
Inflyttning från 2029

Så vill studenten ha sin bostad

Dagens studentkorridorer har inga korridorer. När studenter berättar hur de vill ha sitt boende växer bilden av ett familjärt kollektiv fram. Social gemenskap är viktigt även om man också vill få möjlighet att vara ifred och stänga dörren. I våra studentkollektiv delar max sex studenter boende. Alla har varsitt sovrum i nära anslutning till det gemensamma vardagsrummet och köket. I huset finns även helt privata studentlägenheter, några med halvt inbyggda balkonger. Planer finns på två takterrasser och en lokal på taket som alla som bor i huset har tillgång till. På bottenvåningen finns ett cykelförråd där varje student ska få sin egen plats.

Vill du bo här?

Anmäl dig till Stockholms stads bostadsförmedling. När vi har börjat bygga läggs projektet upp på bostadsförmedlingens webb och du kan skapa en bevakning.

GÅ TILL BOSTADSFÖRMEDLINGEN

Läge för studier

Hagastaden har ett utmärkt läge nära KTH, Stockholms universitet och Karolinska Institutet. Brunnsviken ligger intill och i takt med att den östra delen av Hagastaden blir klar ska kopplingen mellan innerstaden och den kungliga Nationalstadsparken bli tydligare. Här kan studenter ta med sig en bok ner till Brunnsviken eller promenera i Hagaparken.

Bilder

Hagastaden Svenska Bostäder
Hagastaden Svenska Bostäder
Hagastaden Svenska Bostäder

Karta

Laddar...

Kontakt

Söker du en studentbostad?

Studentbostäderna förmedlas av Bostadsförmedlingen ungefär ett halvår innan inflyttning. De förmedlas till de sökande som har längst kötid och som uppfyller övriga villkor. Du behöver till exempel visa att du studerar vid högskola, universitet eller yrkeshögskola. På bostad.stockholm.se kan du logga in på Mina sidor och fylla i var du studerar.