Stockholmshus i Bromstensgluggen

Västerort / Spånga

Svenska Bostäder planerar att bygga 154 hyresrätter vid Frodevägens förlängning i Bromsten. Projektet är en del av Bromstensgluggen.

Antal 154
Byggstart 2026
Inflyttning 2028

Bromstensgluggen är ett område under utveckling. Här planerar staden för cirka 1000 nya bostäder och Svenska Bostäder står för 154 av dem. Vi vill bygga stockholmshus längs med Ulvsundavägen.

Stockholmshus med solceller och gröna tak

Svenska Bostäders kvarter innehåller åtta delvis sammanlänkade lamellhus i fyra till sex våningar placerade kring en något upphöjd bostadsgård. Gestaltning och utformning utgår från konceptet för Stockholmshusen. Kvarteret ligger invid Ulvsundavägen och gränsar till en planerad park i norr och till en idrotts-/ aktivitetsyta i söder. På taken blir det antingen solceller eller gröna tak med växtlighet. Vi planerar även att bygga ett garage under gården med 100 % laddningsplatser för elbilar.

Vill du bo här?

Anmäl dig till Stockholms stads bostadsförmedling. När vi har börjat bygga läggs projektet upp på bostadsförmedlingens webb och du kan skapa en bevakning. Några månader innan inflyttning släpps lägenheterna och du kan anmäla intresse.

Gå till bostadsförmedlingen

Karta

Laddar...

Kontakt