Intervju med Marie

Marie Esselöv är bostadsuthyrare i Järva och har jobbat på Svenska Bostäder sedan 1994. Efter ett år på ekonomiavdelningen bytte hon roll och har sedan dess arbetat med uthyrningen av våra bostäder. Till vardags hittar du henne i Tensta där hon dagligen har kontakt med våra hyresgäster i frågor som bland annat rör uthyrning, byten och överlåtelser.

Marie tittar in i kameran på en gård i Tensta.

Hur fungerar internkön?

Internkön fungerar som så att när vi får en ledig lägenhet som vi väljer att lägga ut i internkön så söker hyresgäster från Familjebostäder, Micasa, Stadsholmen, Stockholmshem och Svenska Bostäder dessa. Kötiden är din boendetid i nuvarande lägenhet.

Varför finns det en internkö?

Vi vill kunna hjälpa till så våra hyresgäster kan flytta till större till exempel när familjen växer eller tvärtom när man önskar mindre lägenhet. Eller helt enkelt vill byta område. Eftersom vi kommunala bostadsbolag har lägenheter i många av Stockholms områden så har man stora möjligheter att få byta område om man önskar det.

Är det vanligt att våra hyresgäster använder den?

Ja, det är många som använder kön för att byta sin nuvarande lägenhet mot en annan.

Vad är fördelarna med internkön?

Den är exklusiv för våra hyresgäster som bor hos oss kommunala värdar. Dessutom är den kostnadsfri.

Har du någon solskenshistoria som du vill dela med dig av?

Ja, jag har många men i somras hyrde jag ut ett radhus i Kista. Det var sommar så jag tror inte att så många kände till att det fanns ett ledigt radhus. Dessutom var kötiden för att få ett radhus ovanligt kort så hyresgästen som tackade ja var förstås jätteglad.  Dels över att få byta område, dels över att få en egen liten täppa.

Läs mer om internkön