"Vill man bo bättre ska man våga."

Hamid bodde hos Familjebostäder när han letade efter en större lägenhet på Bostadsförmedlingen. Efter att ha aktiverat köplatsen i den interna byteskön kunde han flytta till en större lägenhet hos Svenska Bostäder en halv kilometer bort.

Hyresgäst står mellan två hus och tittar in i kameran.

Vad är det bästa med internkön?

Det gjorde det lättare för att få en lägenhet. Om det inte var på grund av interna kön, så skulle jag inte fått min bostad. Jag var nummer 20 från början, men sen blev jag etta och fick lägenheten.

Vad fick dig att ta steget att flytta?

Jag har två barn via min tidigare partner och två barn med min nya fru. Vi blev många. Ifall mina barn från tidigare förhållandet hälsar på blir det trångt, jag tänkte att jag måste söka större att bo i.

Vad är fördelarna med att bo i hyresrätt?

Det är bra eftersom man inte har så mycket pengar att köpa lägenhet för. Man får inte heller så mycket skuld, till exempel när något går sönder och man måste laga det.

Rekommenderar du andra att göra det?

Jag tycker det är bra att flytta, det beror på hur mycket lägenheten kostar. Om man har råd ska man flytta om man bor trångt. Jag är nöjd med min flytt.

Vad är ditt bästa tips till dom som går i flyttankar?

Ja, jag tycker man ska våga. Man ska testa. Se vad man vill själv. Man ska inte vara rädd och våga ta steget. Försöka hitta bättre än det man har, om man vill ha bättre. Vill man bo bättre ska man våga.

Läs mer om internkön