Utemiljönytt i Västerort

27 september 2021 16:30

Svenska Bostäder jobbar för en ökad biologisk mångfald på olika sätt. Här i Västerort har vi till exempel gjort om några utvalda gräsytor till ängsplanteringar.

Ängen lockar till sig fjärilar, humlor och bin och ger föda och livsmiljöer åt olika insekter och djur. Genom att anlägga naturmiljöer som den här bidrar vi till att rädda ängsväxter och insekter som annars riskerar att försvinna.

Grimsta: Än blommar det!

Ta en sväng förbi kvarteret Silvret i Grimsta och kolla in vår nya blomsteräng. Här har vi anlagt en härlig äng fylld av blommor istället för att så en traditionell gräsmatta. Ängen bidrar till biologisk mångfald, samtidigt som den är ett vackert inslag och en kontrast till den hårda asfalten.

Hässelby Gård: Framtidens ängar

I kvarteret Rosengården har det grävts för fullt under hösten. Björn Entreprenad anlägger här en kommande blomsteräng på en tidigare outnyttjad gräsyta. Den kommer att bidra till biologisk mångfald och behöver dessutom bara klippas en gång per år.

Spånga: Odlingslotter och insektshotell

I kvarteret Hedvig i Spånga har vi iordningställt ytterligare odlingslotter i samband med gårdsrenoveringen efter ett mycket stort odlarintresse bland hyresgästerna. Lotterna är väldigt populära och det odlas flitigt, både grönsaker och blommor. Vi har också placerat ut ett par insektshotell på platsen – där vi hoppas att många små vänner ska checka in. 

Höstblommor

Nu kan ni också njuta av höstens planteringar i våra urnor i anslutning till våra hus. Härligt höstiga kompositioner!

Foto: Caroline Albèr och Björn Entreprenad AB