Premiär för snabbladdare i Husby C

29 februari 2024 16:49

Nu kan Järvaborna ladda sina elbilar i Husby Centrum, när Svenska Bostäder installerat laddstolpar för snabbladdning på parkeringen.

Snabbladdare Husby Centrum
Två laddstolpar med fyra platser för snabbladdning är nu på plats i Husby centrum. Öppna för alla, dygnet runt.

Som första kommunala bostadsbolag har Svenska Bostäder installerat laddstolpar med möjlighet till snabbladdning – tillgängliga för alla.

Installationen har skett i Husby Centrum, som Svenska Bostäder äger.

Den 27 februari invigdes det hela med en första premiärtankning.

– Vi såg behov av fler möjligheter att ladda elbilar i området kring Järva. I Husby har det hittills helt saknats snabbladdare och eftersom vi vill att fler ska kunna köra eldrivet så tyckte vi att området vid centrum var en perfekt plats, där många rör sig och som är tillgängligt dygnet runt, säger Stefan Sandberg, vd på Svenska Bostäder, i ett pressmeddelande.

Fossilfritt 2030

Projektet är en del av Stockholms stads ambition att kraftigt bygga ut laddinfrastrukturen för elfordon, för att staden ska kunna nå målet om fossilfritt 2030.

– Utöver satsningar på kollektivtrafik i Stockholm måste vi se till att elbilen inte är en lyx för några få utan ett självklart alternativ för alla som måste köra bil. Utbyggnad av laddinfrastruktur i ytterstaden är ett steg i rätt riktning, säger Clara Lindblom, bostadsborgarråd i Stockholm stad, i pressmeddelandet.

Laddstolparna är installerade på parkeringen bakom Ica. De kan användas av allmänheten alla tider på dygnet.