Hur går det första testet till?

1. Hyresgästen anger önskade egenskaper för ny lägenhet.

Är du hyresgäst hos oss, är 65 år eller äldre, bor i 4 rum och kök eller större och bor i ett hus utan hiss eller i en lägenhet som inte ligger på bottenplan kommer du att få ett brev hemskickat till dig. Brevet innehåller information om projektet och en önskelista där du beskriver vilka egenskaper som din framtida lägenhet bör ha. Önskemålen postas till oss och vi försöker hjälpa dig därefter att hitta en lägenhet som passar dina behov direkt genom Svenska Bostäder.

2. Svenska Bostäder letar efter en ledig lägenhet som matchar hyresgästens önskemål.

När en lägenhet blir ledig som matchar dina önskemål kontaktas du innan lägenheten skickas till Bostadsförmedlingen.

3. Hyresgästen kollar på erbjuden lägenhet och Svenska Bostäder kontrollerar att hyresgästen uppfyller villkoren för lägenheten.

Du erbjuds en visning av lägenheten innan ja- eller nej-svar. Flera personer kan kallas till en visning om ni är flera hyresgäster i målgruppen som är intresserade av samma typ av lägenhet.

Svenska Bostäder kontrollerar att du uppfyller villkoren för lägenheten. Du och eventuell medboende behöver uppfylla samma godkännandevillkor som vid förmedling genom interna byteskön.

4. Hyresgästen kan flytta in i sin nya lägenhet.

Din nuvarande lägenhet sägs upp i samband med kontraktsskrivning för ny lägenhet. Vår relation som hyresvärd och hyresgäst fortsätter.

5. Hyresgästens uppsagda lägenhet förmedlas genom Bostadsförmedlingen.
Din stora lägenhet om minst 4 rum och kök förmedlas genom Bostadsförmedlingen och blir tillgänglig för större familjer, vilket i förlängningen leder till minskad trångboddhet. På så sätt blir det lika många lägenheter som erbjuds genom bostadskön. Helt enkelt en vinst för alla!