Kv. Persikan

Bussgaraget flyttar och istället byggs flera bostadskvarter. Vi bygger ett av kvarteren med cirka 167 lägenheter på Södermalm.

I kvarteret blir det stor variation bland lägenheterna. De varierar från små studiolägenheter till stora familjelägenheter, från ettor till femmor. En del av de större lägenheterna blir etagelägenheter.

Inom kvarteret planeras en förskola. Garage byggs i bottenvåningen.

Vi satsar mycket på att göra våra gårdar trivsamma genom att plantera blommor, buskar och träd. Där det finns utrymme blir det även lekplatser och sittgrupper för umgänge.

Lägenheterna

Lägenheterna får hög standard. De är välplanerade med hög kvalitet i alla materialval. Fokus vid all planering är hyresgästens trivsel, trygghet och krav på funktionalitet. Badrummen och duschrummen har kakel och klinker, spisen har glaskeramikhäll och golven har parkett. Alla lägenheter får balkong eller uteplats.

Fibernät, SB Bredband, installeras i alla lägenheter för tv, bredband och telefoni.

Hela Persikan

Läs mer om alla kvarter och planprocessen inom Persikan på Stockholms stads webb

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Fler fastigheter hittar du hos Stadsholmen

Lägesbeskrivning

Livsmedelsbutiker

Hämtar Livsmedelsbutiker...

Caféer

Hämtar Caféer...

Restauranger & Serveringar

Hämtar Restauranger & Serveringar...

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Svenska Bostäder på Södermalm

Svenska Bostäder inledde sin verksamhet på Södermalm 1962, då innerstan skulle saneras och bebyggas med nya bostäder. Det första projektet var kvarteret Haren vid Skinnarviksbergen, där Svenska Bostäder byggde 352 lägenheter i anslutning till kulturreservatet. Året därpå inleddes bebyggelsen i kvarteret Fikonet (Barnängen) på Vitabergens östsluttning. I början på 1970-talet var det dags...

Läs mer om vår historia