Vi gör Stockholm grönare med fler laddplatser

27 april 2023 08:00

Att antalet el- och hybridbilar som kör runt i staden ökar betyder att även efterfrågan på parkeringsplatser med laddmöjligheter ökar. Därför påbörjar vi nu en stor satsning på att utrusta våra parkeringsplatser med laddstolpar och laddboxar.

Projektledare Maria Tomt och en laddstolpe i grönska framför ett hus
Projektledare Maria Tomt och en laddstolpe i Svenska Bostäders bestånd

Stockholms stad har som mål att staden ska vara fossilfri år 2030. En viktig del i arbetet mot att uppnå detta mål är att hjälpa stockholmarna ställa om till fossilfria transportmetoder. Svenska Bostäder kommer därför snart att påbörja ett omfattande arbete med att installera laddstolpar och laddboxar på våra parkeringsplatser. Projektet kommer att påbörjas under 2023 och förväntas pågå till 2030.

-       - Vår ambition är att skapa möjligheter för alla våra hyresgäster att välja elbil, genom att erbjuda laddplats i anslutning till bostaden. För många är bilen en förutsättning för att få vardagslivet att fungera, och som hyresvärd kan vi göra konkreta saker för att hjälpa till att göra dessa resor mer hållbara säger Maria Tomt, verksamhetsutvecklare på Svenska Bostäder.

Redan idag kan du som kör en elbil hyra laddplatser i de flesta av våra bostadsområden. Men det är långt ifrån alla parkeringsplatser som har tillgång till laddmöjligheter. Genom att installera fler laddstolpar och laddboxar bidrar vi till Stockholms resa mot att bli en grönare stad.  

-       - Projektet är fortfarande i planeringsskedet och vi kan inte säga säkert när vi kommer komma till just din parkeringsplats, säger Maria Tomt. Men du kommer självklart få information i god tid innan vi påbörjar arbetet där just du parkerar din bil.