Över 2000 barn och ungdomar deltog i allmännyttans sommaraktiviteter

22 februari 2022 07:00

Varje år erbjuder Stockholms kommunala bostadsbolag tusentals barn och unga sommaraktiviteter. Bra fritidsverksamheter är en investering i de barn som bor hos oss. Det skapar trygghet och trivsel i våra bostadsområden.

Två tjejer i en pool kastar sig upp i luften.
Fotograf: Anders Andersson, Johnér Bildbyrå

Barn och ungdomar som bor hos Familjebostäder, Stadsholmen, Stockholmshem och Svenska Bostäder erbjuds varje sommar kostnadsfria eller kraftigt rabatterade priser på en mängd olika sommaraktiviteter. Hyresgäster mellan 4-18 år kan prova på allt från boxning, fotboll, friidrott och simning, till mer kreativa aktiviteter som konstläger, teaterkurser, digitalt skapande och 4H-gårdar.

För oss är det viktigt att de barn och ungdomar som är hemma på sitt sommarlov kan aktivera sig och få en meningsfull sommar. Därför samarbetar vi i allmännyttan tillsammans med flera föreningar som arrangerar olika typer av sommaraktiviteter i våra områden. Tillsammans vill vi stärka trivseln, tryggheten och stoltheten i våra bostadsområden. Vi eftersträvar en jämlik fördelning mellan flickor och pojkar och väljer samarbeten för att uppnå en geografisk spridning i Stockholm.

Just nu planerar vi inför årets sommaraktiviteter tillsammans med samarbetspartners och föreningar. All information om aktiviteterna finns samlad på sommaraktiviter.se som uppdateras kontinuerligt. Först ut brukar simskolor och de populära djurskötselkurserna vara.

Besök sommaraktiviteter.se