Studentbostäder

Hur anmäler jag intresse för en studentbostad hos Svenska Bostäder? Vad krävs för att jag ska få hyra en studentbostad?  Hur lång är uppsägningstiden för min studentlägenhet?  Frågorna om studentboende är många framförallt nu när skolstarten närmar sig.

I Stockholm finns cirka 80 000 studenter och alla dessa ska ha någonstans att bo. Bara på Stockholms universitet studerar 34 000 personer. Svenska Bostäder är en av de aktörer inom Stockholms stad som bygger flest studentbostäder. Nu bygger vi bland annat Campus Albano som ska bli ett vetenskapligt nav för över 15 000 studenter och forskare. Här byggs cirka 1 000 studentbostäder och lokaler för kommersiell service. 

På den här sidan kan du läsa mer om vad som gäller när man hyr studentbostad och hur man kan ansöka om en sådan. Du kan också läsa om Svenska Bostäders både befintliga och planerade studentbostäder.

Våra studentbostäder

Vi planerar för över 1 600 studentbostäder de kommande åren. Det är viktigt att Stockholm, som en av Sveriges viktigaste universitetsstäder, kan erbjuda studenterna ett bra boende. Klicka på kartan för att se våra kommande, pågående och befintliga studentbostäder.

Söker du studentbostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via Bostadsförmedlingen i Stockholm. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.