Vinsta

Stadsdelen inrättades 1953 och fick sitt namn efter byn Vinsta. Här finns en blandning av radhus, villor och flerfamiljshus.

I de omgivande naturreservaten Judarnskogen och Grimstaskogen finns gott om fina promenadstråk, cykelvägar, elljusspår och ridvägar och möjlighet till svamp- och bärplockning. Och bara en kort promenad eller busstur från Vällingby ligger Mälaren med badplats och strandpromenad.

Lägesbeskrivning

Läge

Vinsta ligger i norra Vällingby, cirka 14 kilometer från Stockholms centrum.

Kommunikationer

Närmsta tunnelbanestation är Johannelund på tunnelbanans gröna linje. Det tar ungefär 30 minuter in till T-Centralen, Stockholms city. Det går också bussar till Vällingby centrum, där man kan ta andra bussar vidare.

Service

Vinsta har flera mataffärer. I Vällingby city finns ett mycket stort utbud av service inom detalj- och dagligvaruhandel, apotek och modebutiker. Här finns också vårdcentral, banker och flera caféer och restauranger samt bibliotek och biograf.

Det finns flera förskolor och grundskolor i området samt ett gymnasium med idrottsinriktning.

På Stockholms stads webbplats sida "Hitta och jämför service" kan du läsa mer om vad som finns i området.

Sport & Fritid

Det finns många bra cykelvägar i området. På Stockholm stads sida "Service för dig som cyklar" hittar du all information om stadens cykelmöjligheter. 

Vinsta är en del av Vällingby och i Vällingbyområdet finns många möjligheter att utöva sport- och fritidsaktiviteter. Det finns både sport- och simhall i Vällingby och i närområdet också ridhus, flera fotbollsklubbar (bland annat Brommapojkarna) med stor ungdomsverksamhet och även en ishall. 

På Stockholms stads webbplats sida "Hitta och jämför service" kan du läsa mer om vad som finns i området.

Frågor & svar

KATEGORIER: 65+ Boende

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Vår historia

Svenska Bostäder grundades 1944 och har varit med och byggt det moderna Stockholm.

Vi är ett av de största bostadsbolagen i Sverige och har sedan 1944 byggt över 50 000 lägenheter i Stockholm och några av grannkommunerna. Som mest över flera tusen lägenheter per år.

Följ med på vår historia där vi berättar i olika nedslag om händelser som skett och hur vi påverkat Stockholms utveckling.

Läs mer om vår historia