Vinsta

Stadsdelen inrättades 1953 och fick sitt namn efter byn Vinsta. Här finns en blandning av radhus, villor och flerfamiljshus.

I de omgivande naturreservaten Judarnskogen och Grimstaskogen finns gott om fina promenadstråk, cykelvägar, elljusspår och ridvägar och möjlighet till svamp- och bärplockning. Och bara en kort promenad eller busstur från Vällingby ligger Mälaren med badplats och strandpromenad.

Här hittar du projekt där vi har fått markanvisningar eller redan har mark och där planprocess pågår. Projekten har kommit olika långt, allt från att det är en ny markanvisning till att förberedelse för byggstart pågår. Normalt tar det 3-4 år från att de första skisserna tagits fram tills de första hyresgästerna kan flytta in.

Lägesbeskrivning

Läge

Vinsta ligger i norra Vällingby, cirka 14 kilometer från Stockholms centrum.

Kommunikationer

Närmsta tunnelbanestation är Johannelund på tunnelbanans gröna linje. Det tar ungefär 30 minuter in till T-Centralen, Stockholms city. Det går också bussar till Vällingby centrum, där man kan ta andra bussar vidare.

Sport & Fritid

Det finns många bra cykelvägar i området. På Stockholm stads sida "Service för dig som cyklar" hittar du all information om stadens cykelmöjligheter. 

Vinsta är en del av Vällingby och i Vällingbyområdet finns många möjligheter att utöva sport- och fritidsaktiviteter. Det finns både sport- och simhall i Vällingby och i närområdet också ridhus, flera fotbollsklubbar (bland annat Brommapojkarna) med stor ungdomsverksamhet och även en ishall. 

Frågor & svar

KATEGORIER: 65+ Boende

KATEGORIER: Bostad

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Vinstas historia

I mitten av 1980-talet, med inflyttning 1986, började Svenska Bostäder bygga fem kvarter i Vinsta. Husen var grupperade kring tre gårdar och ett litet kvarterstorg, Björnboda torg. Byggnationen omfattade fyra- respektive trevånings loftgångshus samt tvåvånings radhus om sammanlagt totalt 183 lägenheter med hyresrätt. Här byggdes också envåningsbyggnader av trä i ljusa pastellfärger med...

Läs mer om vår historia