Vällingby

Vällingby byggdes under 50-talet som ABC staden med dåtidens mest framträdande arkitekter. Våra hus i området är höghus och 3-våningshus utan hiss. Andelen småhus och hyresrätter är högre än i Innerstaden och Söderort. Var fjärde bostad här utgörs av småhus. Merparten av bostäderna är byggda mellan 1951 och 1980. Under de senaste åren har nya höghus och låghus byggts i anslutning till centrumet.

I de omgivande naturreservaten Grimstaskogen och Judarskogen finns gott om fina promenadstråk, cykelvägar, elljusspår och ridvägar och möjlighet till svamp- och bärplockning. Och bara en kort promenad eller busstur bort ligger Mälaren med badplats och strandpromenad.

Lägesbeskrivning

Läge

Vällingby ligger i nordvästra delen av Stockholm, cirka 16 km från Stockholms city. 

Kommunikationer

Med tunnelbanans gröna linje tar det ungefär 30 minuter in till T-Centralen i centrala Stockholm.

På sl.se hittar du mer information om och tidtabeller för tunnelbana och bussar i Västerort.

Sport & Fritid

I Vällingbyområdet finns många möjligheter att utöva sport- och fritidsaktiviteter. Här finns både sport- och simhall och i närområdet också ridhus, flera fotbollsklubbar (bland annnat Brommapojkarna) med stor ungdomsverksamhet och en ishall. 

I Vällingby City finns biograf och bibliotek och det helt nyrenoverade medborgarhuset Trappan. Här har Kulturhuset/Stadsteatern etablerat en satellitscen som bjuder på till exempel teater- och dansföreställningar. 

Frågor & svar

KATEGORIER: 65+ Boende

KATEGORIER: Bostad

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Vällingbys historia

Den 14 november 1954 invigdes Vällingby Centrum i närvaro av statsminister Tage Erlander och uppemot 100 000 stockholmare. Planeringen hade emellertid startat långt tidigare.

Läs mer om vår historia