Kv. Hedvig 22

På de befintliga huskropparna på låghusen bygger vi till två våningar i flera etapper. Samtidigt uppgraderar vi samtliga lägenheter i huset till dagens standard och installerar en smalhiss.

Medan vi bygger evakuerar vi hyresgästerna i respektive hus. Totalt blir det 51 nya lägenheter i kvarteret Hedvig vid Spånga Stationsväg utöver de 19 lägenheterna i det redan nybyggda huset. Under 2020 beräknas alla påbyggnader och ombyggnader vara klara i kvarteret.

20 lägenheter blir klara för inflyttning 1 mars 2019. Intresseanmälning kommer att kunna lämnas till Bostadsförmedlingen i september 2018. 

Smalt trapphus

De nya lägenheterna är påbyggda på befintligt hus. Trapphuset till de nya lägenheterna är smalare än normalt vilket gör det svårt att flytta in med stora möbler.

Lägenheterna

Lägenheterna byggs med hög standard. De är välplanerade med hög kvalitet i alla materialval. Fokus vid all planering är hyresgästens trivsel, trygghet och krav på funktionalitet. Alla golv har parkett och i anslutning till tamburdörren i hallen är det klinker. Badrummen har klinker på golvet och kaklade väggar. Spisen har glaskeramikhäll.

Fibernät, SB Bredband, installeras i alla lägenheter för tv, bredband och telefoni.

Läs gärna mer om de påbyggda lägenheterna i informationsbladet om kvarteret Hedvig

Område

Spånga präglas av villabebyggelse, individuellt utformade hus av olika storlek, stil och ålder. Vägarna är slingriga och de välskötta trädgårdarna ger grönska och karaktär. Kvarteret Hedvig ligger centralt, nära till pendeltåg, ett stort antal busslinjer och servicen i Spånga centrum.

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Lägesbeskrivning

Livsmedelsbutiker

Hämtar Livsmedelsbutiker...

Caféer

Hämtar Caféer...

Restauranger & Serveringar

Hämtar Restauranger & Serveringar...

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Områdets historia

I Spånga började det byggas villor först på 1900-talet och det stadsdelscentrum som finns kring Spånga station idag byggdes på 30-talet, med låga hyreshus och butiker i bottenplan. Under 40-talet var Spånga en tätort med arbetsplatser främst förlagda inom Stockholms kommun, dock fanns det fortfarande några jordbruk och verkstäder. Det har varit främst den yngre generationen som tagit...

Läs mer om vår historia