Spånga

Området började bebyggas med villor i början av 1900-talet. På 1930-talet byggdes ett stadsdelscentrum kring Spånga station med låga hyreshus med butiker i bottenplan och bebyggelsen blev då mer varierad. På 1960-talet byggdes flera moderna villor, radhus och flerfamiljshus i funktionalistisk stil.

Runt om Spånga finns mindre skogar med fina strövområden. Det är också nära till Järvafältet med fina promenad- och cykelvägar.

Här hittar du de bostäder som vi håller på att bygga för tillfället. Drygt sex månader före planerad inflyttning kan du anmäla ditt intresse för lägenheterna hos Bostadsförmedlingen.

  • Fastighetsbeteckning Intresseanmälan
  • Hedvig 22
    2017-03-22 – 2017-03-29

Lägesbeskrivning

Läge

Spånga hittar du cirka 16 km nordväst om Stockholm.

Kommunikationer

Från pendeltågsstationen i Spånga tar det cirka 13 minuter med pendeln in till city. De två närmsta tunnelbanestationerna är Vällingby (gröna linjen) och Tensta (blå linjen). 

På sl.se hittar du mer information om och tidtabeller för tunnelbana och bussar i Västerort.

Service

I Spånga finns flera förskolor och låg-, mellan- och högstadieskolor samt Spånga gymnasium. I Spånga centrum finns ett stort utbud av service. Här finns livsmedelsaffärer, butiker, banker, apotek, bibliotek, frisörer, caféer och restauranger.

På Stockholms stads webbplats sida "Hitta och jämför service" kan du läsa mer om vad som finns i området.

 

Sport & Fritid

Det finns många bra cykelvägar i området. På Stockholm stads sida "Service för dig som cyklar" hittar du all information om stadens cykelmöjligheter. 

På Spånga IP finns både gräsplaner, fotbollshall, ishall och friidrottsbanor och i Tensta finns en sim- och bollhall.

På Stockholms stads webbplats sida "Hitta och jämför service" kan du läsa mer om vad som finns i området.

Frågor & svar

KATEGORIER: 65+ Boende

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Vår historia

Svenska Bostäder grundades 1944 och har varit med och byggt det moderna Stockholm.

Vi är ett av de största bostadsbolagen i Sverige och har sedan 1944 byggt över 50 000 lägenheter i Stockholm och några av grannkommunerna. Som mest över flera tusen lägenheter per år.

Följ med på vår historia där vi berättar i olika nedslag om händelser som skett och hur vi påverkat Stockholms utveckling.

Läs mer om vår historia