Solhem

Området började bebyggas med villor i början av 1900-talet. På 1930-talet byggdes ett stadsdelscentrum kring Spånga station med låga hyreshus med butiker i bottenplan och bebyggelsen blev då mer varierad. På 1960-talet byggdes flera moderna villor, radhus och flerfamiljshus i funktionalistisk stil.

I den norra och södra delen av Solhem finns mindre skogar med fina strövområden. Det är också nära till Järvafältet med fina promenad- och cykelvägar.

Lägesbeskrivning

Läge

Solhem ligger i Spånga, cirka 16 km nordväst om Stockholm.

Kommunikationer

Solhem ligger nära pendeltågsstationen i Spånga och det tar cirka 13 minuter med pendeln in till city.

De två närmsta tunnelbanestationerna är Vällingby (gröna linjen) och Tensta (blå linjen). 

På sl.se hittar du mer information om och tidtabeller för tunnelbana och bussar i Västerort.

Sport & Fritid

Det finns många bra cykelvägar i området. På Stockholm stads sida "Service för dig som cyklar" hittar du all information om stadens cykelmöjligheter. 

På Spånga IP finns både gräsplaner, fotbollshall, ishall och friidrottsbanor och i Tensta finns en sim- och bollhall.

 

Frågor & svar

KATEGORIER: 65+ Boende

KATEGORIER: Bostad

Laddar...

  • Områden

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Solhems historia

Under 1988 uppförde Svenska Bostäder 60 lägenheter i kvarteret Sigfast vid Gränsvägen i Solhem. Bebyggelsen bestod av tvåvånings flerfamiljshus med fasader i träpanel. Till lägenheterna på det övre planet gick en utvändig trappa. De flesta av dessa finns inte längre kvar i Svenska Bostäders ägo. Bolaget äger och förvaltar dock några andra fastigheter i området, byggda på 1930- och...

Läs mer om vår historia