Kv. Snabba Hus Råcksta

Svenska Bostäder bygger 247 lägenheter enligt konceptet Snabba hus. Vi bygger fyra hus mellan Råckstavägen och Björketorpsvägen. Lägenheterna är till för unga vuxna i åldern 18-30 år.

Svenska Bostäder och organisationen jagvillhabostad.nu har utvecklat ett koncept för flyttbara lägenhetsmoduler. Konceptet går under namnet SNABBA HUS. 

Bostäderna ska ha samma höga standard som ”vanligt” boende, med höga miljökrav till exempel när det gäller materialval och som ger ett bra boende i en trygg och trivsam omgivning för unga vuxna i Stockholm.

Höjdrelation till omgivande hus: se pdf 

Situationsplan med gårdsplanering, se pdf

Lägenheterna

Lägenheterna är välplanerade på 33 kvm med hög kvalité i alla materialval. Parkett i rummet och snygg plastmatta i anslutning till ytterdörren i hallen. Badrummen har klinkers på golvet och kaklade väggar och plats för tvättmaskin. Köket är i öppen planlösning med vardagsrummet och är inrett med glaskeramikhäll, fläkt, mikro och kyl/frys. Alla lägenheter har balkong eller uteplats. Alla lägenheter har tillgång till ett litet förråd. 

Fibernät, SB Bredband, installeras i alla lägenheter för tv, bredband och telefoni.

Allmänna utrymmen

Det finns flera cykelrum, rum för barnvagn och rullstol. Det finns två stora tvättstugor i entréplan i kvarteret med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel.

Gården

Utemiljön är planerad för att enkelt kunna återställas. Det är plats för samvaro med sittplatser, grillning och konst/lek i form av djurskulptur. Träden är placerade för ett långsiktigt perspektiv. 

Om SNABBA HUS

SNABBA HUS innebär i stort att vi bygger flyttbara hyresrätter på ”väntande tomter”, det vill säga tomter som väntar på detaljplanering eller av annan anledning inte används. Ett tidsbegränsat bygglov gäller som längst i femton år och när bygglovet löper ut kan man flytta de mobila bostäderna till nästa planerade tomt. SNABBA HUS-modulerna går att flytta ett par gånger under sin livstid men målet är förstås att de en dag kan stå kvar permanent.

Reglerna för Snabba hus är annorlunda mot ungdomsbostad.

Lägenheterna i Snabba hus hyrs ut till unga vuxna mellan 18 och 30 år. Hyrestiden för lägenheterna är begränsad upp till fyra år och med 3 månaders uppsägningstid. Vid tecknande av kontraktet avsäger du dig besittningsskyddet. Då lägenheten är reserverad för unga vuxna med begränsad kontraktstid innebär det att du inte har rätt att byta eller överlåta lägenheten. Du ersätts inte med annat kontrakt efter att hyrestiden tagit slut.

Stå kvar i bostadskön så behåller du din kötid hos Bostadsförmedlingen om du tackar ja till en lägenhet i Snabba hus. Naturligtvis blir kötiden även längre under den tid du bor i Snabba hus.

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Lägesbeskrivning

Livsmedelsbutiker

Hämtar Livsmedelsbutiker...

Caféer

Hämtar Caféer...

Restauranger & Serveringar

Hämtar Restauranger & Serveringar...

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Råckstas historia

Råcksta planerades samtidigt som Vällingby, och de båda tunnelbaneförorterna påminner mycket om varandra i arkitekturen. Detaljplanen, signerad stadsplanedirektören Sven Markelius, antogs 1951.

Läs mer om vår historia