Råcksta

Råcksta är ett område under utveckling. Just nu byggs till exempel Vällingby Parkstad med flera nya bostäder och en utvecklad service som butiker och kontor. Bebyggelsen i området består av höghus, radhus och villor.

I omgivande grönområden finns gott om olika promenadstråk. En kort cykeltur från Råcksta ligger Mälaren med badplats och strandpromenad. Här finns också hela Grimstaskogens naturreservat med elljusspår, ridvägar och möjlighet till svamp- och bärplockning.

Här hittar du de bostäder som vi håller på att bygga för tillfället. Drygt sex månader före planerad inflyttning kan du anmäla ditt intresse för lägenheterna hos Bostadsförmedlingen.

Lägesbeskrivning

Läge

Råcksta ligger cirka 11 km väster om Stockholms city. 

Kommunikationer

Med tunnelbanans gröna linje tar det ungefär 25 minuter in till T-Centralen, Stockholms city. 

På sl.se hittar du mer information om och tidtabeller för tunnelbana och bussar i Västerort.

Sport & Fritid

Det finns många bra cykelvägar i området. På Stockholm stads sida "Service för dig som cyklar" hittar du all information om stadens cykelmöjligheter. 

I Råcksta/Vällingbyområdet finns många möjligheter att utöva sport- och fritidsaktiviteter. 

I Vällingby City finns biograf och bibliotek och det helt nyrenoverade medborgarhuset Trappan. Här har Kulturhuset/Stadsteatern etablerat en satellitscen som bjuder på till exempel teater- och dansföreställningar. 

Frågor & svar

KATEGORIER: 65+ Boende

KATEGORIER: Bostad

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Råckstas historia

Råcksta planerades samtidigt som Vällingby, och de båda tunnelbaneförorterna påminner mycket om varandra i arkitekturen. Detaljplanen, signerad stadsplanedirektören Sven Markelius, antogs 1951.

Läs mer om vår historia