Mariehäll

Området ingår i ett större stadsutvecklingsprojekt där man omvandlar ett industriområde till en attraktiv promenadstadsdel. Här byggs såväl hyresrätter som bostadsrätter och radhus. Våra första boende i området flyttade in i våra fastigheter på Pippi Långstrumps gata i februari 2011.

Mariehäll har flera parker och naturområden. De olika parkerna är för allmän samvaro men även för rekreation, promenader och aktiviteter som sport, lek, spel och teater. En kort promenad bort finns Bromma kullar med möjlighet till jogging och promenader.

Lägesbeskrivning

Läge

Mariehäll är en ny stadsdel som ligger i Bromma, på gränsen till Sundbyberg, cirka 10 km från Stockholms city.

Kommunikationer

Det finns bra kommunikationer till och från Mariehäll. På sl.se hittar du mer information om och tidtabeller för tunnelbana och bussar i Västerort.

Sport & Fritid

Det finns många bra cykelvägar i området. På Stockholm stads sida "Service för dig som cyklar" hittar du all information om stadens cykelmöjligheter. 

I Sundbyberg finns flera sport- och idrottsanläggningar, en isbana vintertid, en simhall och en tennishall.

Frågor & svar

KATEGORIER: 65+ Boende

KATEGORIER: Bostad

Laddar...

  • Områden

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Mariehälls historia

År 2010 börjar en ny stadsdel att byggas: Annedal. Svenska Bostäders byggde här sammanlagt över 300 lägenheter, varav de första färdigställdes 2011. I kvarteret Lasse Liten, med 32 lägenheter, byggdes några av Svenska Bostäder första hus med passivteknik. Tekniken och lägenheterna visades upp vid den bostadsutställning som arrangerades i Annedal i augusti 2012, där tekniken fick stor...

Läs mer om vår historia