Hässelby Strand

Området växte fram i slutet på 1950-talet. Hässelby Strand var en föregångare i den tidens så kallade ABC-byggande. Våra fastigheter här är punkthus och 3-våningshus utan hiss. Fastigheterna byggdes mellan 1956 och 1959. Centrumet byggs nu om och stadsdelen förnyas med nya hus.

På gångavstånd finns badplatser och promenadvägar längs sjön Mälaren. Naturreservatet Grimstaskogen erbjuder fina strövområden och cykelvägar. Friluftsområdet Kyrkhamn finns i närheten.

Här hittar du våra pågående byggprojekt.

  • Fastighetsbeteckning Intresseanmälan
  • Triglyfen

Lägesbeskrivning

Läge

Hässelby Strand ligger drygt 14 km väster om Stockholm, precis vid Mälarens strand. 

Kommunikationer

Tunnelbanans gröna linje har sin ändhållplats här i Hässelby strand. Det tar cirka 35 minuter in till T-Centralen. 

sl.se hittar du mer information om och tidtabeller för tunnelbana och bussar i Västerort.

Service

Hässelby Strands centrum har under de senaste tre åren genomgått en total upprustning. Här finns i dag bland annat närlivs och en pizzeria. 

I och runt Hässelby strand finns flera skolor och förskolor. Närmaste större centrum är Vällingby city. 

På Stockholms stads webbplats sida "Hitta och jämför service" kan du läsa mer om vad som finns i området.

Sport & Fritid

Det finns många bra cykelvägar i området. På Stockholm stads sida "Service för dig som cyklar" hittar du all information om stadens cykelmöjligheter. 

Närheten till bland annat Hässelby Gård och Vällingby gör att kan du välja mellan många olika sport- och fritidsaktiviteter. 

Här finns bibliotek samt kyrka med många aktiviteter. I Hässelby ligger fina Hässelby Slott som erbjuder en hel del kulturella evenemang som utställningar, musikkvällar och en folkmusikfestival. 

På Stockholms stads webbplats sida "Hitta och jämför service" kan du läsa mer om vad som finns i området.

Frågor & svar

KATEGORIER: 65+ Boende

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Vår historia

Svenska Bostäder grundades 1944 och har varit med och byggt det moderna Stockholm.

Vi är ett av de största bostadsbolagen i Sverige och har sedan 1944 byggt över 50 000 lägenheter i Stockholm och några av grannkommunerna. Som mest över flera tusen lägenheter per år.

Följ med på vår historia där vi berättar i olika nedslag om händelser som skett och hur vi påverkat Stockholms utveckling.

Läs mer om vår historia