Kv. Hundlokan

Svenska Bostäder har byggt yteffektiva hyreslägenheter i två kvarter Hundlokan 2 och Skogsklockan längst med Hundlokegränd. Lägenheterna är mellan 2 och 5 rum och kök. I närheten finns ett parkeringshus i två våningar varav en våning grävs ned.

Olika höjd på husen

Mot gatan varierar våningsantalet mellan sex och sju våningar plus källare. Ett stort fokus har lagts på att skapa en varierad fasad - framför allt avseende takvåningarna. Mot gården finns flyglar som är fyra våningar höga och taken är beklädda med sedum för att ansluta till den bakomliggande naturen.

Varje trapphus har två entréer - en gatuentré och en entré från gårdssidan. I varje huskropp finns tvättstuga samt separat nedgång till källare som rymmer cykelplatser, förråd samt teknikutrymmen. Vid parkeringshuset finns en miljöstuga för källsortering av sopor. Hushållssoporna slängs i två nedgrävda sopkärl.

Om lägenheterna

Svenska Bostäder bygger med en hög standard. Lägenheterna är välplanerade med hög kvalité i alla materialval. Fokus vid all planeringen är hyresgästens trivsel, trygghet och krav på funktionalitet. Till exempel kakel och klinker i badrum/duschrum, spis med glaskeramikhäll och parkett. Alla lägenheter får balkong eller uteplats.

Fibernät, SB Bredband, installeras i alla lägenheter för tv, bredband och telefoni.

Läs mer om lägenheterna i infobladet om Hundlokan/Skogsklockan, pdf.

De två kvarteren Hundlokan och Skogsklockan har en gemensam gård mellan husen och Karl Bondes skog. Se planeringen i gårdspresentationen, pdf

Om området

En ny entré har skapats till Karl Bondes Skog. I närheten finns naturreservat, fina promenadstråk och cykelvägar. Mälaren erbjuder fina badplatser. Den sportintresserade hittar både sport- och simhall i området.

I Vällingby City som ligger 5 minuter bort med bussen finns över 100 butiker, serviceställen, caféer och restauranger, biograf och bibliotek. I Hässelby gårds centrum på 10-15 minuters promenadavstånd finns ett bra utbud av service.
Bussar går till Vällingby, Hässelby och Spånga. T-bana på promenadavstånd.

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Lägesbeskrivning

Livsmedelsbutiker

Hämtar Livsmedelsbutiker...

Caféer

Hämtar Caféer...

Restauranger & Serveringar

Hämtar Restauranger & Serveringar...

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   
Hässelby Gård, Fondbersån

Hässelby Gårds historia

År 1949 införlivades köpingen Hässelby i Stockholms stad. I mitten av 1950-talet bebyggdes området i allt större utsträckning och tunnelbanan invigdes 1956

Läs mer om vår historia