Kv. Silvret

I Grimsta bygger vi 118 lägenheter. Planerad byggstart 2018.

Husen

Vi bygger lamellhus på fyra våningar mellan befintliga hus och Bergslagsvägen. Den vackra ekkullen med sitt stora och fina trädbestånd ska bevaras i så stor omfattning som möjligt. Ett nytt punkthus på tio våningar byggs öster ut vid gångvägen mot Råcksta.

Målet är att skapa en gårdsgata och en ny gård som blir bullerskyddat mot Bergslagsvägen. Den ska samverka till en enhet med den befintliga bebyggelsen. Se situationsplanen (pdf).

De nya husen liknar de befintliga lamellhusen med ljus putskänsla, öppna balkonger och flackt sadeltak. Husen är enkla lameller och placerade så att en ljudskyddad gård bildas.

Balkonger är placerade mot den tysta sidan i sydväst.

Lägenheterna

Vi bygger med hög standard. Lägenheterna är välplanerade med hög kvalitet i alla materialval. Fokus vid all planering är hyresgästens trivsel, trygghet och krav på funktionalitet. Badrummen och duschrummen har kakel och klinker, spisen har glaskeramikhäll och golven har parkett. Alla lägenheter får balkong eller uteplats.

Fibernät installeras i alla lägenheter för tv, bredband och telefoni.

Området

I närheten finns naturreservat, promenadstråk och cykelvägar. Mälaren erbjuder fina badplatser. I Vällingby City finns över 100 butiker, serviceställen, kaféer och restauranger, biograf och bibliotek. Den sportintresserade hittar både sport- och simhall i området. Tunnelbanestationerna Råcksta och Vällingby ligger på promenadavstånd. Bussar går i närheten till Vällingby.

Planarbete

Läs mer om pågående planarbete  och om projektet på Stockholm.se

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Lägesbeskrivning

Livsmedelsbutiker

Hämtar Livsmedelsbutiker...

Caféer

Hämtar Caféer...

Restauranger & Serveringar

Hämtar Restauranger & Serveringar...

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   
Exteriör, Grimsta

Grimstas historia

I Grimsta uppförde Svenska Bostäder sammanlagt 1 650 lägenheter mellan 1953 och 1958. Området inrymde 1958 också 21 butiker, två barnträdgårdar och ett barndaghem. Det låg i nära anslutning till Vällingby, som börjat byggas några år tidigare, och friluftsområdet Grimsta.

Läs mer om vår historia