Kv. Silvret

I Grimsta bygger vi 113 lägenheter. Här har du närhet till naturreservat, bad, T-bana och service. Husen byggs längst med Bergslagsvägen i närheten av Råcksta. Planerad inflyttning sommaren 2020.

Husen

Vi bygger ett lamellhus på fyra våningar mellan befintliga hus och Bergslagsvägen. Ett nytt punkthus på nio - elva våningar byggs öster ut vid gångvägen mot Råcksta.

Här bygger vi moderna energisnåla lägenheter med markparkering. I lamellhuset finns alla storlekar, från 1:a på 42 kvm till 5:a på 116 kvm. Punkthuset har 2:or och 3:or med ytor mellan 65 och 75 kvadratmeter. Två tvättstugor byggs.

Målet är att skapa en gårdsgata och en ny gård som blir bullerskyddat mot Bergslagsvägen. Den ska samverka till en enhet med den befintliga bebyggelsen. Den vackra ekkullen med sitt stora och fina trädbestånd ska bevaras i så stor omfattning som möjligt. 

De nya husen liknar de befintliga lamellhusen med ljus putskänsla, öppna balkonger och flackt sadeltak. Husen är enkla lameller och placerade så att en ljudskyddad gård bildas med bland annat småbarnslek.

Balkonger är placerade mot den tysta sidan i sydväst.

Lägenheterna

Vi bygger med hög standard. Lägenheterna är välplanerade med hög kvalitet i alla materialval. Fokus vid all planering är hyresgästens trivsel, trygghet och krav på funktionalitet. Badrummen och duschrummen har kakel och klinker, spisen har glaskeramikhäll och golven har parkett. Alla lägenheter får balkong eller uteplats.

Fibernät installeras i alla lägenheter för tv, bredband och telefoni.

Området

I närheten finns naturreservat, promenadstråk och cykelvägar. I närheten ligger Råcksta sjö som vintertid ofta erbjuder skridskoåkning. Mälaren erbjuder fina badplatser. I Vällingby City finns över 100 butiker, serviceställen, kaféer och restauranger, biograf och bibliotek. Den sportintresserade hittar både sport- och simhall i området. Tunnelbanestationerna Råcksta och Vällingby ligger på promenadavstånd. Bussar går i närheten till Vällingby.

Planarbete

Läs mer om projektet på Stockholm.se

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Lägesbeskrivning

Livsmedelsbutiker

Hämtar Livsmedelsbutiker...

Caféer

Hämtar Caféer...

Restauranger & Serveringar

Hämtar Restauranger & Serveringar...

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   
Exteriör, Grimsta

Grimstas historia

I Grimsta uppförde Svenska Bostäder sammanlagt 1 650 lägenheter mellan 1953 och 1958. Området inrymde 1958 också 21 butiker, två barnträdgårdar och ett barndaghem. Det låg i nära anslutning till Vällingby, som börjat byggas några år tidigare, och friluftsområdet Grimsta.

Läs mer om vår historia