Grimsta

De flesta husen i området är trevåningshus och de byggdes på 1950-talet. Här har vi också seniorlägenheter som byggdes 2002. Vi har också byggt flera nya hyreshus i området under 2000-talet.

I omgivande naturreservatet Grimstaskogen finns gott om fina promenadstråk, cykelvägar, elljusspår och ridvägar samt möjlighet till svamp- och bärplockning. Och bara en kort promenad från Grimsta ligger Mälaren med badplats och strandpromenad.

Här hittar du de bostäder som vi håller på att bygga för tillfället. Drygt sex månader före planerad inflyttning kan du anmäla ditt intresse för lägenheterna hos Bostadsförmedlingen.

  • Fastighetsbeteckning Intresseanmälan
  • Silvret

Lägesbeskrivning

Läge

Grimsta ligger i nordvästra delen av Stockholm, cirka 20 km från Stockholms city.  

Kommunikationer

Grimsta ligger nära Vällingby och med tunnelbanans gröna linje tar det ungefär 30 minuter in till T-Centralen i centrala Stockholm.

sl.se hittar du mer information om och tidtabeller för tunnelbana och bussar i Västerort.

Sport & Fritid

Det finns många bra cykelvägar i området. På Stockholm stads sida "Service för dig som cyklar" hittar du all information om stadens cykelmöjligheter. 

I Grimsta/Vällingby-området kan du också välja mellan många olika sport- och fritidsaktiviteter. 

Frågor & svar

KATEGORIER: 65+ Boende

KATEGORIER: Bostad

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   
Exteriör, Grimsta

Grimstas historia

I Grimsta uppförde Svenska Bostäder sammanlagt 1 650 lägenheter mellan 1953 och 1958. Området inrymde 1958 också 21 butiker, två barnträdgårdar och ett barndaghem. Det låg i nära anslutning till Vällingby, som börjat byggas några år tidigare, och friluftsområdet Grimsta.

Läs mer om vår historia