Bromsten

Bromstens gård styckades upp i villatomter 1899 och det växte fram en villabebyggelse fram. I dag består området av en blandning av hyreshus, radhus och villor och karaktäriseras av gröna gårdar och flera skogsområden.

Närmiljön består av gröna gårdar och ett skogsområde mellan Bromsten och Rinkeby. Det är också nära till Järvafältet med fina promenad- och cykelvägar.

Lägesbeskrivning

Läge

Bromsten ligger cirka 1o km nordväst om Stockholm city. 

Kommunikationer

Närmaste tunnelbanestation är Rinkeby (blå linje). Därifrån tar det cirka 18 minuter till T-centralen.

Från Spånga kan man ta pendeltåg för att komma in till city, det tar cirka 13 minuter.

Båda stationerna ligger på gångavstånd från Bromsten men det går också bussar till både Spånga, Tensta, Rinkeby och Rissne. 

På sl.se hittar du mer information om och tidtabeller för tunnelbana och bussar i Västerort.

Sport & Fritid

Det finns många bra cykelvägar i området. På Stockholm stads sida "Service för dig som cyklar" hittar du all information om stadens cykelmöjligheter. 

På Spånga IP finns till exempel både gräsplaner, fotbollshall, ishall och friidrottsbanor och i Tensta finns en sim- och bollhall.

Frågor & svar

KATEGORIER: 65+ Boende

KATEGORIER: Bostad

Laddar...

  • Områden

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Bromstens historia

Bromsten växte fram som villasamhälle i början av 1900-talet. I kvarteren kring Bromstensplan byggdes tre och fyra våningar höga flerfamiljshus, framför allt under 1960-talet.

Läs mer om vår historia