Blackeberg

Blackeberg är ett naturskönt 50-talsområde i nordvästra Stockholm. Svenska Bostäders fastigheter i Blackeberg består av trevåningshus byggda i början på 1950-talet, samt ett nyare område byggt i mitten på 1990-talet. Med start på 2000-talet pågår en viss förtätning av området.

Området gränsar till de uppskattade friluftsområdena Grimstaskogen och Judarskogen samt till Mälaren. Här kan du promenera, jogga, eller plocka bär och svamp. I området ligger också de populära badplatserna Kaananbadet och Ängbybadet. Flera båtklubbar finns längs Mälaren.

Här hittar du de bostäder som vi håller på att bygga för tillfället. Drygt sex månader före planerad inflyttning kan du anmäla ditt intresse för lägenheterna hos Bostadsförmedlingen.

  • Fastighetsbeteckning Intresseanmälan
  • Greken

Här hittar du projekt där vi har fått markanvisningar eller redan har mark och där planprocess pågår. Projekten har kommit olika långt, allt från att det är en ny markanvisning till att förberedelse för byggstart pågår. Normalt tar det 3-4 år från att de första skisserna tagits fram tills de första hyresgästerna kan flytta in.

Lägesbeskrivning

Läge

Blackeberg ligger i nordvästra Stockholm, cirka 12 kilometer från Stockholm city.

Kommunikationer

Med tunnelbanans gröna linje tar det 23 minuter till T-Centralen, Stockholms centrum.

På sl.se hittar du mer information om och tidtabeller för tunnelbana och bussar i Västerort.

Sport & Fritid

Det finns många bra cykelvägar i området. På Stockholm stads sida "Service för dig som cyklar" hittar du all information om stadens cykelmöjligheter. 

I Blackeberg och närliggande Vällingby finns många möjligheter att utöva sport- och fritidsaktiviteter. 

I Vällingby City finns biograf och bibliotek och det helt nyrenoverade medborgarhuset Trappan. Här har Kulturhuset/Stadsteatern etablerat en satellitscen som bjuder på till exempel teater- och dansföreställningar. 

Frågor & svar

KATEGORIER: 65+ Boende

KATEGORIER: Bostad

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   
Blackeberg, Bostadshus, 1959

Blackebergs historia

Under hösten 1950 inleddes byggandet av en stor bostadsgrupp i Blackeberg om 845 lägenheter. Området blir färdigt 1952. Här byggdes även en stor panncentral. Under uppförandet av Blackeberg byggdes en flyttbar betongstation upp, troligen den första i sitt slag för bostadsbyggande

Läs mer om vår historia