Västerort

Västerort är ett stadsområde som ligger väster och nordväst om Stockholms innerstad. Bebyggelsen är varierad. De flesta flerfamiljshusen i området byggdes på 1950-talet.

En stor del av Västerort ligger vid Mälaren. Det finns flera fina badplatser och promenadvägar längs med vattnet. I området finns också många trevliga grönområden, till exempel naturreservatet Grimstaskogen och friluftsområdet Kyrkhamn.

I Vällingby City finns ett stort utbud av affärer och restauranger. Här finns också gym samt en sport- och simhall. I Grimsta finns fotbollsarena, ishall och ridhus. Flera båtklubbar huserar vid Mälaren och för den golfintresserade finns Hässelby golfbana. Flera olika idrottsföreningar verkar i området.

Här hittar du våra pågående byggprojekt.

Här hittar du projekt där vi har fått markanvisningar eller redan har mark och där planprocess pågår. Projekten har kommit olika långt, allt från att det är en ny markanvisning till att förberedelse för byggstart pågår. Normalt tar det 3-4 år från att de första skisserna tagits fram tills de första hyresgästerna kan flytta in.

Frågor & svar

KATEGORIER: 65+ Boende

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Vår historia

Svenska Bostäder grundades 1944 och har varit med och byggt det moderna Stockholm.

Vi är ett av de största bostadsbolagen i Sverige och har sedan 1944 byggt över 50 000 lägenheter i Stockholm och några av grannkommunerna. Som mest över flera tusen lägenheter per år.

Följ med på vår historia där vi berättar i olika nedslag om händelser som skett och hur vi påverkat Stockholms utveckling.

Läs mer om vår historia