Västberga

Från Västberga är det nära till både Mälaren och Stockholms innerstad. Västberga är ett utpräglat industri- och kontorsområde med industribebyggelse, kontor och bostäder. Området växte fram mellan slutet av 1930-talet och slutet av 1940-talet. Svenska Bostäders fastigheter består av både låg- och femvåningshus. Under 2016 byggde vi här "Snabba Hus" - ett nytt sätt att bygga lägenheter för unga vuxna.

Lägesbeskrivning

Läge

Västberga ligger i sydvästra Stockholm, 2–3 kilometer från Hornstull, Södermalm. 

Kommunikationer

Närmaste tunnelbanestationer är Telefonplan och Midsommarkransen som ligger på promenadavstånd från området. Med tunnelbanans röda linje tar det ungefär 10 minuter till T-Centralen, Stockholm city. 

På sl.se hittar du mer information om och tidtabeller för tunnelbana och bussar i Söderort.

Sport & Fritid

Sjön Trekanten i Liljeholmen är en välbesökt badplats sommartid. Här finns också en doft- och fruktlekpark.

Liljeholmens stadsdel har ett stort kulturutbud. Bland annat kulturpark Liljeholmen med skulpturernas hus, ett Nobelmuseum i Nobels gamla fabrik i Vinterviken, kulturfabriken i Marievik, färgfabriken i Gröndal samt biografen Tellus i Midsommarkransen.

Frågor & svar

KATEGORIER: 65+ Boende

KATEGORIER: Bostad

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Västbergas historia

I Västberga, i hörnet av Elektravägen och Västberga Allé, började Svenska Bostäder 2015 att uppföra 280 modullägenheter enligt konceptet ”Snabba Hus”. Bostäderna, med tidsbegränsade kontrakt, riktade sig till unga vuxna stockholmare i åldern 18–30 år.

Läs mer om vår historia