Vårberg

Området domineras av flerfamiljshus, både höga och låga. Svenska Bostäders hus i området byggdes 1966-77.

Mellan Vårberg och Sätra ligger Sätraskogens naturreservat och genom naturreservatet, från Liljeholmen till Vårberg, sträcker sig en strandpromenad utmed Mälarens strand. Den högsta naturliga punkten i Stockholms kommun finns i Vårberg, nämligen Vikingaberget som når 77,24 meter över havet.

Här hittar du projekt där vi har fått markanvisningar eller redan har mark och där planprocess pågår. Projekten har kommit olika långt, allt från att det är en ny markanvisning till att förberedelse för byggstart pågår. Normalt tar det 3-4 år från att de första skisserna tagits fram tills de första hyresgästerna kan flytta in.

  • Fastighetsbeteckning Intresseanmälan
  • Storholmen

Lägesbeskrivning

Läge

Vårberg ligger i sydvästra Stockholm, cirka 00 kilometer från Stockholms cenrtum.

Kommunikationer

Med tunnelbanans röda linje tar det ungefär 25 minuter till T-Centralen, Stockholms city. Det finns också många busslinjer som går genom Vårberg. 

På sl.se hittar du mer information om och tidtabeller för tunnelbana och bussar i Söderort.

Service

I Vårberg centrum finns butiker, restauranger och apotek samt större affärskedjor. Här finns också tandläkare, stadsdelsförvaltning och ett sjukhus. Det finns flera förskolor och grundskolor i området.

På Stockholms stads webbplats sida "Hitta och jämför service" kan du läsa mer om vad som finns i området.

Sport & Fritid

Det finns många fina grönområden och promenadstråk i området. På Vårbergstoppen genomförs regelbunden fågelskådning och räkning av fåglar av både enskilda fågelskådare och i Stockholms ornitologiska förenings regi. 

 I närliggande Sätra finns bladn annat en idrottsplats och en stor inhomuhusarena för friidrott, Sätra Hall.

Det finns många bra cykelvägar i området. På Stockholm stads sida "Service för dig som cyklar" hittar du all information om stadens cykelmöjligheter. 

På Stockholms stads webbplats sida "Hitta och jämför service" kan du läsa mer om vad som finns i området.

Frågor & svar

KATEGORIER: 65+ Boende

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Vår historia

Svenska Bostäder grundades 1944 och har varit med och byggt det moderna Stockholm.

Vi är ett av de största bostadsbolagen i Sverige och har sedan 1944 byggt över 50 000 lägenheter i Stockholm och några av grannkommunerna. Som mest över flera tusen lägenheter per år.

Följ med på vår historia där vi berättar i olika nedslag om händelser som skett och hur vi påverkat Stockholms utveckling.

Läs mer om vår historia