Kv. Vårbergsvägen

Svenska Bostäder har fått en markanvisning längst med Vårbergsvägen. Här planerar vi att bygga 210-225 lägenheter enligt principerna för Stockholmshusen.

skiss över placering av de sju Stockholmshusen
Skiss över placering av de sju Stockholmshusen. Vita hus markerade med svarta konturer.

Sju hus byggs på båda sidor om Perennparken. Husen byggs som lamellhus i fyra - sju våningar med sutterängplan. Ett av husen byggs längst med Idholmsvägen.

Om lägenheterna

Svenska Bostäder bygger med en hög standard. Lägenheterna är välplanerade med hög kvalité i alla materialval. Fokus vid all planeringen är hyresgästens trivsel, trygghet och krav på funktionalitet. Alla utom en lägenhet får balkong eller uteplats.

Fibernät installeras i alla lägenheter för tv, bredband och telefoni.

Om Stockholmshusen

Genom ett nära samarbete mellan Stockholms stads tekniska förvaltningar, de allmännyttiga bostadsbolagen och byggföretag skapas förutsättningar för att korta byggprocessen och bygga snabbt, kostnadseffektivt och med hög kvalité. Läs mer om Stockholmshusen

Om området

Svenska Bostäder har cirka 600 hyresrätter i närområdet. Skärholmen centrum ligger strax intill med ett stort serviceutbud. I området har Svenska Bostäder anlagt Perennparken som är en blomstrande oas väl värt ett besök. Läs mer om Perennparken.

Fokus Skärholmen

Husen ingår i arbetet med Fokus Skärholmen, läs mer på Stockholm växer.

Planarbete pågår

Läs mer om projektet och planarbetet på Stockholm växer.

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Lägesbeskrivning

Livsmedelsbutiker

Hämtar Livsmedelsbutiker...

Caféer

Hämtar Caféer...

Restauranger & Serveringar

Hämtar Restauranger & Serveringar...

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Skärholmens historia

Genom ett avtal mellan Huddinge och Stockholm 1962 flyttades kommungränsen så att Skärholmen och delar av Vårby överfördes till Stockholms kommun. Här skulle fyra nya stadsdelar växa fram: Bredäng, Sätra, Skärholmen och Vårby. Svenska Bostäder fick i uppdrag att planera och bygga större delen av Bredäng och Skärholmens storcentrum, samt bostadsområdena i Västra Skärholmen och Södra...

Läs mer om vår historia