Skärholmen

Området har vuxit fram under framförallt 1960- och 1970-talen och bebyggelsen är varierad men domineras av låga flerfamiljshus med loftgångar. Våra fastigheter i området byggdes 1966-67. Skärholmens centrum fungerar som ett nav även för andra omkringliggande stadsdelar.

Nordväst om Skärholmen ligger Fiskarfjärden i Mälaren och söderut finns Gömmarens naturreservat, båda områdena ståtar med fina promenadstråk med mera. I området har Svenska Bostäder anlagt Perennparken som är en blomstrande oas väl värt ett besök.

Här hittar du projekt där vi har fått markanvisningar eller redan har mark och där planprocess pågår. Projekten har kommit olika långt, allt från att det är en ny markanvisning till att förberedelse för byggstart pågår. Normalt tar det 3-4 år från att de första skisserna tagits fram tills de första hyresgästerna kan flytta in.

Lägesbeskrivning

Läge

Skärholmen ligger drygt 10 km sydväst om Stockholm city. 

Kommunikationer

Med tunnelbanans röda linje tar det ca 25 minuter från Skärholmen till T-Centralen, Stockholms city. 

På sl.se hittar du mer information om och tidtabeller för tunnelbana och bussar i Söderort.

Sport & Fritid

Det finns bibliotek, badhus och idrottshall i centrum. En bit bort finns också Sätra Hall, en inomhusarena för friidrott. Runt omkring Skärholmen finns flera stora grönområden.

Det finns många bra cykelvägar i området. På Stockholm stads sida "Service för dig som cyklar" hittar du all information om stadens cykelmöjligheter. 

 

Frågor & svar

KATEGORIER: 65+ Boende

KATEGORIER: Bostad

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Skärholmens historia

Genom ett avtal mellan Huddinge och Stockholm 1962 flyttades kommungränsen så att Skärholmen och delar av Vårby överfördes till Stockholms kommun. Här skulle fyra nya stadsdelar växa fram: Bredäng, Sätra, Skärholmen och Vårby. Svenska Bostäder fick i uppdrag att planera och bygga större delen av Bredäng och Skärholmens storcentrum, samt bostadsområdena i Västra Skärholmen och Södra...

Läs mer om vår historia