Skärholmen

Området har vuxit fram under framförallt 1960- och 1970-talen och bebyggelsen är varierad men domineras av låga flerfamiljshus med loftgångar. Våra fastigheter i området byggdes 1966-67. Skärholmens centrum fungerar som ett nav även för andra omkringliggande stadsdelar.

Nordväst om Skärholmen ligger Fiskarfjärden i Mälaren och söderut finns Gömmarens naturreservat, båda områdena ståtar med fina promenadstråk med mera. I området har Svenska Bostäder anlagt Perennparken som är en blomstrande oas väl värt ett besök.

Lägesbeskrivning

Läge

Skärholmen ligger drygt 10 km sydväst om Stockholm city. 

Kommunikationer

Med tunnelbanans röda linje tar det ca 25 minuter från Skärholmen till T-Centralen, Stockholms city. 

På sl.se hittar du mer information om och tidtabeller för tunnelbana och bussar i Söderort.

Service

I Skärholmen finns ett av Sveriges största köpcentrum, SKHLM, som erbjuder ett rikligt butiksutbud. Här finns bland annat mode, inredning, sport, elektronik, ur och optikaffärer. Utöver det finns ett stort serviceutbud med t ex livsmedelsaffärer, apotek, bibliotek, teater, frisörer, caféer och restauranger. Öster om Skärholmen ligger Kungens Kurva med ytterligare affärer, biografer samt upplevelsecentrumet Heron City. Det finns också flera för- och grundskolor samt gymnasium.

På Stockholms stads webbplats sida "Hitta och jämför service" kan du läsa mer om vad som finns i området.

Sport & Fritid

Det finns bibliotek, badhus och idrottshall i centrum. En bit bort finns också Sätra Hall, en inomhusarena för friidrott. Runt omkring Skärholmen finns flera stora grönområden.

Det finns många bra cykelvägar i området. På Stockholm stads sida "Service för dig som cyklar" hittar du all information om stadens cykelmöjligheter. 

På Stockholms stads webbplats sida "Hitta och jämför service" kan du läsa mer om vad som finns i området.

Frågor & svar

KATEGORIER: 65+ Boende

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Vår historia

Svenska Bostäder grundades 1944 och har varit med och byggt det moderna Stockholm.

Vi är ett av de största bostadsbolagen i Sverige och har sedan 1944 byggt över 50 000 lägenheter i Stockholm och några av grannkommunerna. Som mest över flera tusen lägenheter per år.

Följ med på vår historia där vi berättar i olika nedslag om händelser som skett och hur vi påverkat Stockholms utveckling.

Läs mer om vår historia