Sätra

Området har vuxit fram från mitten av 1960-talet och bebyggelsen består till allra största del av flerfamiljshus. Stadsplaneringsmässigt var Sätra en föregångsförort med sitt centrumområde och inomhustorg. Under 2016 stod kvarteret Sätra Stall klart för inflyttning.

Lägesbeskrivning

Läge

Sätra ligger cirka 12 km söder om Stockholms centrum, alldeles intill Mälaren. 

Kommunikationer

På drygt 20 minuter tar du dig med tunnelbanans röda linje in till stan. På sl.se hittar du mer information om och tidtabeller för tunnelbana och bussar i Söderort.

Service

I Sätra centrum finns en relativt stor tillgång till service. Här finns livsmedelsaffärer, frisör, restauranger och kiosker. I närliggarnde Skärholmen finns ett av Sveriges största köpcentrum, SKHLM, där all tänkbar service hittas. I området finns dessutom flera förskolor och grundskolor. Närmaste gymnasium finns i Skärholmen.

På Stockholms stads webbplats sida "Hitta och jämför service" kan du läsa mer om vad som finns i området.

Sport & Fritid

Området anses ha högt natur- och kulturvärde. Föreningslivet och friluftsutbudet kring Sätra är rikt och här finns något för alla åldrar. I Sätra finns en idrottsplats och en stor inomhusarena för friidrott, Sätra Hall.

Det finns många bra cykelvägar i området. På Stockholm stads sida "Service för dig som cyklar" hittar du all information om stadens cykelmöjligheter. 

På Stockholms stads webbplats sida "Hitta och jämför service" kan du läsa mer om vad som finns i området.

Frågor & svar

KATEGORIER: 65+ Boende

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Vår historia

Svenska Bostäder grundades 1944 och har varit med och byggt det moderna Stockholm.

Vi är ett av de största bostadsbolagen i Sverige och har sedan 1944 byggt över 50 000 lägenheter i Stockholm och några av grannkommunerna. Som mest över flera tusen lägenheter per år.

Följ med på vår historia där vi berättar i olika nedslag om händelser som skett och hur vi påverkat Stockholms utveckling.

Läs mer om vår historia