Rågsved

Området har vuxit fram sedan 1950-talet och består av en blandning av låghus och höga punkthus. Inte bara placeringen, utan också arkitekturen, var banbrytande för sin tid med praktiskt och nytänkande i fokus.

Svenska Bostäders fastigheter i området är av blandad karaktär. Gillerbacken är från 1958–59 och består av fem 8-våningshus. Resten av fastigheterna är låghus.

Den kuperade terrängen i Rågsved har medfört att området fått naturliga grön- och skogsytor. Det största grönområdet är Snösätra. Här finns en kulturslinga som är fyra kilometer lång och kolonilotter.

Lägesbeskrivning

Läge

Rågsved ligger i sydöstra Stockholm, cirka 11 kilometer från Stockholms city.  

Kommunikationer

Med tunnelbanans gröna linje tar det ungefär 20 minuter från T-Centralen, Stockholms centrum till  Rågsved. Till Älvsjö station, där bussar och pendeltåg stannar, tar det ungefär 10 minuter. Det går även bussar till närliggande Huddinge sjukhus.

På sl.se hittar du mer information om och tidtabeller för tunnelbana och bussar i Söderort.

Sport & Fritid

I närliggande Hagsätra finns en stor idrottsplats med fotbollsplan och ishockeyrink. Här finns även ett tennistält. Älvsjöbadet (bassängbad) är öppet under sommaren och under vinterhalvåret kan man bege sig till badhuset i Högdalen. I Högdalen finns också en motionsslinga med upplyst spår. Det finns många kulturella föreningar och idrottsföreningar i området. 

Det finns många bra cykelvägar i området. På Stockholm stads sida "Service för dig som cyklar" hittar du all information om stadens cykelmöjligheter. 

 

Frågor & svar

KATEGORIER: 65+ Boende

KATEGORIER: Bostad

Laddar...

  • Områden

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Rågsveds historia

Svenska Bostäders hus i Rågsved uppfördes 1959, samma år som områdets tunnelbanestation invigdes. Rågsved framstod som en mycket modern förort, jämfört med andra områden. Här fanns den unika, bygelformade centrumbyggnaden där tunnelbanans plattform svävade ovanför. Det fanns också fler höghus i Rågsved, med stora ytor mellan husen och gott om parkeringsplatser.

Läs mer om vår historia