Rågsved

Området har vuxit fram sedan 1950-talet och består av en blandning av låghus och höga punkthus. Inte bara placeringen, utan också arkitekturen, var banbrytande för sin tid med praktiskt och nytänkande i fokus.

Svenska Bostäders fastigheter i området är av blandad karaktär. Gillerbacken är från 1958–59 och består av fem 8-våningshus. Resten av fastigheterna är låghus.

Den kuperade terrängen i Rågsved har medfört att området fått naturliga grön- och skogsytor. Det största grönområdet är Snösätra. Här finns en kulturslinga som är fyra kilometer lång och kolonilotter.

Lägesbeskrivning

Läge

Rågsved ligger i sydöstra Stockholm, cirka 11 kilometer från Stockholms city.  

Kommunikationer

Med tunnelbanans gröna linje tar det ungefär 20 minuter från T-Centralen, Stockholms centrum till  Rågsved. Till Älvsjö station, där bussar och pendeltåg stannar, tar det ungefär 10 minuter. Det går även bussar till närliggande Huddinge sjukhus.

På sl.se hittar du mer information om och tidtabeller för tunnelbana och bussar i Söderort.

Service

I Rågsved finns ett mindre utbud av service och butiker, bland annat apotek, vårdcentral, livsmedelsaffär, restauranger, frisörer. Även i grannområdet Högdalen finns ett något större utbud av butiker och annan service. I området finns flera förskolor och grundskolor. Närmaste gymnasium finns i närliggande Huddinge.

På Stockholms stads webbplats sida "Hitta och jämför service" kan du läsa mer om vad som finns i området.

Sport & Fritid

I närliggande Hagsätra finns en stor idrottsplats med fotbollsplan och ishockeyrink. Här finns även ett tennistält. Älvsjöbadet (bassängbad) är öppet under sommaren och under vinterhalvåret kan man bege sig till badhuset i Högdalen. I Högdalen finns också en motionsslinga med upplyst spår. Det finns många kulturella föreningar och idrottsföreningar i området. 

Det finns många bra cykelvägar i området. På Stockholm stads sida "Service för dig som cyklar" hittar du all information om stadens cykelmöjligheter. 

På Stockholms stads webbplats sida "Hitta och jämför service" kan du läsa mer om vad som finns i området.

Frågor & svar

KATEGORIER: 65+ Boende

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Vår historia

Svenska Bostäder grundades 1944 och har varit med och byggt det moderna Stockholm.

Vi är ett av de största bostadsbolagen i Sverige och har sedan 1944 byggt över 50 000 lägenheter i Stockholm och några av grannkommunerna. Som mest över flera tusen lägenheter per år.

Följ med på vår historia där vi berättar i olika nedslag om händelser som skett och hur vi påverkat Stockholms utveckling.

Läs mer om vår historia