Östberga

Den första stadsplanen för området fastställdes 1950 och 1967-69 utvecklades områdena Östbergahöjden och Östbergabackarna. Svenska Bostäder uppförde så kallade loftgångshus med 1200 lägenheter. Mitt i området, kring Östbergatorget, uppfördes ett mindre köpcentrum.

Här hittar du projekt där vi har fått markanvisningar eller redan har mark och där planprocess pågår. Projekten har kommit olika långt, allt från att det är en ny markanvisning till att förberedelse för byggstart pågår. Normalt tar det 3-4 år från att de första skisserna tagits fram tills de första hyresgästerna kan flytta in.

Lägesbeskrivning

Läge

Östberga ligger i relativt centralt. Avståndet till Globen centrum är fem kilometer och till Stockholms city ungefär 10 kilometer. 

Kommunikationer

Till Östberga kommer du antingen med tunnelbanans gröna linje till Gullmarsplan eller med röda linjen till Liljeholmen och vidare med buss. Eller så tar man pendeltåg till Årstabergs station och byter till buss där.

På sl.se hittar du mer information om och tidtabeller för tunnelbana och bussar i Söderort.

Sport & Fritid

Från Östberga har man cykelavstånd till rackethall. Östberga ligger ett stenkast från Årstafältet där det bland annat finns en golfutslagsplats samt fina promenadstråk. 

Närheten till Stockholm city ger möjlighet till många sportaktiviteter och stort kulturutbud.

Det finns många bra cykelvägar i området. På Stockholm stads sida "Service för dig som cyklar" hittar du all information om stadens cykelmöjligheter. 

 

Frågor & svar

KATEGORIER: 65+ Boende

KATEGORIER: Bostad

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   
Östberga, flygfoto

Östbergas historia

Östberga byggde 1967–1969, då 1 200 lägenheter uppfördes i två etapper enligt den långa serien. Det innebar en stark typisering och förtillverkade delar. Alla lägenheter av samma storlek hade, med undantag för pensionärslägenheter, samma utrustning och planlösning. Köken hade kylskåp och svalskåp, och det fanns plats för tvättmaskin

Läs mer om vår historia