Midsommarkransen

De flesta fastigheter i området är från mellan mitten av 30-talet och början av 40-talet. Samtliga fastigheter är renoverade mellan 80- och 90-talet. Bebyggelsen är mycket varierad och flerfamiljshus blandas med en hel del villor. De äldre småhusen är byggda i trä, medan stenhusen från 1930-talet är av enhetliga trevåningars lamellhus. På 1960-talet skedde en större ombyggnad kring centrum och sedan dess har det framförallt skett en förtätning av bebyggelsen i området.

Området ger en småstadskänsla med kvarterskrogar och små kaféer. Svandamsparken ligger mitt i området där det finns en plaskdamm för de minsta. Sommardoppen tar man i sjön Trekanten som ligger i Liljeholmen.

Lägesbeskrivning

Läge

Midsommarkransen ligger i sydvästra Stockholm, ungefär 3 kilometer från Hornstull på Södermalm. 

Kommunikationer

Med tunnelbanans röda linje tar det ungefär 10 minuter till T-Centralen från Midsommarkransen. 

På sl.se hittar du mer information om och tidtabeller för tunnelbana och bussar i Söderort.

Service

I Midommarkransen finns ett stort serviceutbud med bland annat livsmedelsbutiker, hantverksaffärer, kvarterskrogar, caféer och annan samhällsservice.

Vid Liljeholmens tunnelbanestation, en station från Midsommarkransen, finns arbetsförmedling, försäkringskassa, vårdcentral, stadsdelsnämnd och barnavårdscentral. I området finns många förskolor och grundskolor. Närmaste gymnasium är Brännkyrka gymnasium.

På Stockholms stads webbplats sida "Hitta och jämför service" kan du läsa mer om vad som finns i området.

Sport & Fritid

I närområdet finns flera idrottplatser för den sportintresserade. Svandamsparken ligger nära. Tellus biocafé som ligger i området är ett litet kulturcentrum med bio, utställningar och föredrag. Midsommargården vid Telefonplan har olika kursverksamheter, där finns även ett bibliotek.  

Det finns många bra cykelvägar i området. På Stockholm stads sida "Service för dig som cyklar" hittar du all information om stadens cykelmöjligheter. 

På Stockholms stads webbplats sida "Hitta och jämför service" kan du läsa mer om vad som finns i området.

Frågor & svar

KATEGORIER: 65+ Boende

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Vår historia

Svenska Bostäder grundades 1944 och har varit med och byggt det moderna Stockholm.

Vi är ett av de största bostadsbolagen i Sverige och har sedan 1944 byggt över 50 000 lägenheter i Stockholm och några av grannkommunerna. Som mest över flera tusen lägenheter per år.

Följ med på vår historia där vi berättar i olika nedslag om händelser som skett och hur vi påverkat Stockholms utveckling.

Läs mer om vår historia