Midsommarkransen

De flesta fastigheter i området är från mellan mitten av 30-talet och början av 40-talet. Samtliga fastigheter är renoverade mellan 80- och 90-talet. Bebyggelsen är mycket varierad och flerfamiljshus blandas med en hel del villor. De äldre småhusen är byggda i trä, medan stenhusen från 1930-talet är av enhetliga trevåningars lamellhus. På 1960-talet skedde en större ombyggnad kring centrum och sedan dess har det framförallt skett en förtätning av bebyggelsen i området.

Området ger en småstadskänsla med kvarterskrogar och små kaféer. Svandamsparken ligger mitt i området där det finns en plaskdamm för de minsta. Sommardoppen tar man i sjön Trekanten som ligger i Liljeholmen.

Lägesbeskrivning

Läge

Midsommarkransen ligger i sydvästra Stockholm, ungefär 3 kilometer från Hornstull på Södermalm. 

Kommunikationer

Med tunnelbanans röda linje tar det ungefär 10 minuter till T-Centralen från Midsommarkransen. 

På sl.se hittar du mer information om och tidtabeller för tunnelbana och bussar i Söderort.

Sport & Fritid

I närområdet finns flera idrottplatser för den sportintresserade. Svandamsparken ligger nära. Tellus biocafé som ligger i området är ett litet kulturcentrum med bio, utställningar och föredrag. Midsommargården vid Telefonplan har olika kursverksamheter, där finns även ett bibliotek.  

Det finns många bra cykelvägar i området. På Stockholm stads sida "Service för dig som cyklar" hittar du all information om stadens cykelmöjligheter. 

 

Frågor & svar

KATEGORIER: 65+ Boende

KATEGORIER: Bostad

Laddar...

  • Områden

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Midsommarkransens historia

Under 1930- och 1940-talet byggdes det intensivt i Midsommarkransen, som då i stora drag fick sin nuvarande utformning. Bland annat byggdes här barnrikehus, det vill säga hus där familjer med många barn fick subventionerat boende. Midsommarkransen var en gång i tiden ett av Sveriges barnrikaste och befolkningstätaste områden.

Läs mer om vår historia