Liljeholmen

Svenska Bostäders lägenheter ligger i Nybohov ovanför Liljeholmens centrum och nära grönområden runt sjön Trekanten. Området ligger centralt med tunnelbana, bussar och tvärbana strax intill.

Området domineras helt av flerbostadsbebyggelse. Svenska Bostäders första hus i området byggdes 1962-1965. Just nu bygger vi nya lägenh

Här hittar du de bostäder som vi håller på att bygga för tillfället. Drygt sex månader före planerad inflyttning kan du anmäla ditt intresse för lägenheterna hos Bostadsförmedlingen.

  • Fastighetsbeteckning Intresseanmälan
  • Nybohovsbacken
    2018-09-20 – 2018-10-04

Lägesbeskrivning

Läge

Våra hus i Liljeholmen ligger i området Nybohov i södra Stockholm. In till Stockholm city är det cirka fyra kilometer. Till Hornstull på Södermalm är det lite drygt en kilometer. 

Kommunikationer

För att komma från Nybohov tar man bergbanan 500 meter ner till Liljeholmen. Från Liljeholmen tar det cirka tio minuter att komma in till Stockholms central med tunnelbanans röda linje.

Liljeholmen är en knutpunkt för bussar, tunnelbana och tvärbanan. På sl.se hittar du mer information om och tidtabeller för tunnelbana och bussar i Söderort.

Sport & Fritid

Liljeholmen ligger nära grönområden och sjön Trekanten. 

Det finns många bra cykelvägar i området. På Stockholm stads sida "Service för dig som cyklar" hittar du all information om stadens cykelmöjligheter. 

 

Frågor & svar

KATEGORIER: 65+ Boende

KATEGORIER: Bostad

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Områdets historia

Nybohovsberget bebyggdes 1960–1962 med en storskalig bostadsbebyggelse i form av punkthus och lamellhus, totalt cirka 1 000 lägenheter. Området planerades och uppfördes vid den tiden då bilismen spåddes en ständig expansion.

Läs mer om vår historia