Liljeholmen

Svenska Bostäders lägenheter ligger i Nybohov ovanför Liljeholmens centrum och nära grönområden runt sjön Trekanten. Området ligger centralt med tunnelbana, bussar och tvärbana strax intill.

Området domineras helt av flerbostadsbebyggelse. Svenska Bostäders första hus i området byggdes 1962-1965. Just nu bygger vi nya lägenh

Här hittar du våra pågående byggprojekt.

Lägesbeskrivning

Läge

Våra hus i Liljeholmen ligger i området Nybohov i södra Stockholm. In till Stockholm city är det cirka fyra kilometer. Till Hornstull på Södermalm är det lite drygt en kilometer. 

Kommunikationer

För att komma från Nybohov tar man bergbanan 500 meter ner till Liljeholmen. Från Liljeholmen tar det cirka tio minuter att komma in till Stockholms central med tunnelbanans röda linje.

Liljeholmen är en knutpunkt för bussar, tunnelbana och tvärbanan. På sl.se hittar du mer information om och tidtabeller för tunnelbana och bussar i Söderort.

Service

Det finns livsmedelsaffärer i Nybohov och i Liljeholmen och i Hornstull finns ett större serviceutbud. Vårdcentral och folktandvård ligger i Liljeholmens centrum. Låg-, mellan- och högstadium och gymnasieskola finns i närområdet. 

På Stockholms stads webbplats sida "Hitta och jämför service" kan du läsa mer om vad som finns i området.

Sport & Fritid

Liljeholmen ligger nära grönområden och sjön Trekanten. 

Det finns många bra cykelvägar i området. På Stockholm stads sida "Service för dig som cyklar" hittar du all information om stadens cykelmöjligheter. 

På Stockholms stads webbplats sida "Hitta och jämför service" kan du läsa mer om vad som finns i området.

Frågor & svar

KATEGORIER: 65+ Boende

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Vår historia

Svenska Bostäder grundades 1944 och har varit med och byggt det moderna Stockholm.

Vi är ett av de största bostadsbolagen i Sverige och har sedan 1944 byggt över 50 000 lägenheter i Stockholm och några av grannkommunerna. Som mest över flera tusen lägenheter per år.

Följ med på vår historia där vi berättar i olika nedslag om händelser som skett och hur vi påverkat Stockholms utveckling.

Läs mer om vår historia