Långbro

Långbro är en stadsdel i Söderort som gränsar till Solberga, Älvsjö, Långsjö, Herrängen och Fruängen. Namnet har sitt ursprung i Långbro gård. Stadsdelen har tidigare utgjort ett utpräglat småhusområde.

Lägesbeskrivning

Läge

Långbro ligger cirka 12 kilometer sydväst om Stockholms innerstad.

Kommunikationer

Till Långbro åker man enklast med pendeltåg till Älvsjö station och sedan vidare med buss eller med bussar från Fruängen. 

På sl.se hittar du mer information om och tidtabeller för tunnelbana och bussar i Söderort.

Sport & Fritid

I området finns Långbro Bollplan och Långbro Park med fina strövområden.

Det finns många bra cykelvägar i området. På Stockholm stads sida "Service för dig som cyklar" hittar du all information om stadens cykelmöjligheter. 

 

Frågor & svar

KATEGORIER: 65+ Boende

KATEGORIER: Bostad

Laddar...

  • Områden

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Långbros historia

År 1899 började tomter att styckas av från Långbro gård och säljas för villabebyggelse. Stockholms stad köpte så småningom in resten Långbroegendomen, och på 1940-talet började flerfamiljshus att byggas i området. De hus som Svenska Bostäder äger och förvaltar i området är uppförda 1946.

Läs mer om vår historia