Långbro

Långbro är en stadsdel i Söderort som gränsar till Solberga, Älvsjö, Långsjö, Herrängen och Fruängen. Namnet har sitt ursprung i Långbro gård. Stadsdelen har tidigare utgjort ett utpräglat småhusområde.

Lägesbeskrivning

Läge

Långbro ligger cirka 12 kilometer sydväst om Stockholms innerstad.

Kommunikationer

Till Långbro åker man enklast med pendeltåg till Älvsjö station och sedan vidare med buss eller med bussar från Fruängen. 

På sl.se hittar du mer information om och tidtabeller för tunnelbana och bussar i Söderort.

Service

Stadsdelen har inget eget centrum. Den lilla platsen Långbro torg, med Fru Marias Bak, Långbro Deli och Långbro pizzeria är det närmaste man kan komma ett centrum i Långbro. Ett större serviceutbud finns i Fruängens centrum och i Älvsjö.

På Stockholms stads webbplats sida "Hitta och jämför service" kan du läsa mer om vad som finns i området.

Sport & Fritid

I området finns Långbro Bollplan och Långbro Park med fina strövområden.

Det finns många bra cykelvägar i området. På Stockholm stads sida "Service för dig som cyklar" hittar du all information om stadens cykelmöjligheter. 

På Stockholms stads webbplats sida "Hitta och jämför service" kan du läsa mer om vad som finns i området.

Frågor & svar

KATEGORIER: 65+ Boende

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Vår historia

Svenska Bostäder grundades 1944 och har varit med och byggt det moderna Stockholm.

Vi är ett av de största bostadsbolagen i Sverige och har sedan 1944 byggt över 50 000 lägenheter i Stockholm och några av grannkommunerna. Som mest över flera tusen lägenheter per år.

Följ med på vår historia där vi berättar i olika nedslag om händelser som skett och hur vi påverkat Stockholms utveckling.

Läs mer om vår historia