Kv. Vid Kärrtorps Ip

I nära anslutning till Kärrtorps idrottsplats planeras cirka 600 nya bostäder och en förskola. Staden vill också göra det lättare att ta sig mellan Kärrtorp, Björkhagen och Bagarmossen genom nya promenad- och cykelvägar. Ungefär 400 av de 600 lägenheterna bygger Svenska Bostäder som så kallade Stockholmshus.

Vid Kärrtorps IP Vy nya vägen mot naturreservatet
Vy nya vägen mot naturreservatet

Svenska Bostäder bygger 400 hyresrätter och Abacus bygger 200 bostadsrätter.

De flesta av husen blir 4-6 våningar men enstaka hus kan bli något högre. Bostäderna byggs i halvöppna kvarter så att de befintliga husen bevarar en del av utsikten mot grönområdet.

Stockholms stad föreslår två nya gator till de nya kvarteren. De anläggs som två "öglor" som kopplas till befintliga gator. Gatorna löper längs naturreservatet förutom vid ett parti där marken är väldigt kuperad. Gatan har både promenad- och cykelstråk. Stråket fortsätter även längs den del där det inte blir bilväg.

Den nya gatan gör det lättare att ta sig mellan Kärrtorp, Björkhagen och Bagarmossen. Gatan blir också ett fint möte mellan naturen och den nya bebyggelsen.

Staden vill göra det enklare att hitta och ta sig till naturreservatet genom fler ingångar till reservatet och att flera av de befintliga stigarna grusas. Nära det nya gång- och cykelstråket planeras en entréplats med sittplatser där man kan träffas och fika.

Om Stockholmshusen

Genom ett nära samarbete mellan Stockholms stads tekniska förvaltningar, de allmännyttiga bostadsbolagen och byggföretag skapas förutsättningar för att korta byggprocessen och bygga snabbt, kostnadseffektivt och med hög kvalité. Läs mer om Stockholmshusen

Planarbete

Planarbete för kvarteren pågår, läs mer på Stockholms stads webb.

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Lägesbeskrivning

Livsmedelsbutiker

Hämtar Livsmedelsbutiker...

Caféer

Hämtar Caféer...

Restauranger & Serveringar

Hämtar Restauranger & Serveringar...

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Kärrtorps historia

Kärrtorp var det första bostadsområdet som Svenska Bostäder byggde i egen regi, sedan Stockholm Stad tagit över som ensam ägare. Den 1 november 1948 började bolaget här bygga 869 lägenheter. Men Kärrtorps anor sträcker sig mycket långt tillbaka i tiden. Namnet kommer från ett torp byggt 1790 som låg just vid ett kärr. Torpet tillhörde egendomen Hammarby som sålde marken 1947 till...

Läs mer om vår historia