Johanneshov

Området var från början ett koloni- och industriområde som började bebyggas under mitten av 1940-talet. Bebyggelsen består framförallt av låghus med små lägenheter med 1 eller 2 rum. Området är främst känt för sina stora idrottsarenor Globen, Söderstadion och Johanneshovs isstadion.

Lägesbeskrivning

Läge

Johanneshov ligger i sydöstra Stockholm, fyra kilometer från city. Det ligger norr om Enskede, öster om Årsta, väster om Hammarby och söder om Skanstull

Kommunikationer

Du kan åka till Johanneshov med tunnelbanans gröna linje till stationerna Gullmarsplan eller Blåsut. Resan tar det cirka tio minuter från T-centralen. Gullmarsplan är knutpunkt för trafiken i hela söderort. 

På sl.se hittar du mer information om och tidtabeller för tunnelbana och bussar i Söderort.

Service

Närheten till city bjuder naturligtvis ett otroligt utbud, men även Globen City, som är ett av söderorts största köpcentrum och Gullmarsplan erbjuder stort serviceutbud. 

Inom området och i de angränsande kvarteren, finns flera förskolor, grundskolor och gymnasium. 

På Stockholms stads webbplats sida "Hitta och jämför service" kan du läsa mer om vad som finns i området.

Sport & Fritid

En kort promenad österut från Johanneshov ligger Nackareservatet med sina gröna promenadstråk och rekreationsmöjligheter.

Närheten till city gör att det finns ett stort utbud av olika kulturuplevelser. I Globen och Tele2 arena erbjuds olika evenemang och konserter. 

Det finns också många bra cykelvägar i området. På Stockholm stads sida "Service för dig som cyklar" hittar du all information om stadens cykelmöjligheter. 

På Stockholms stads webbplats sida "Hitta och jämför service" kan du läsa mer om vad som finns i området.

Frågor & svar

KATEGORIER: 65+ Boende

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Vår historia

Svenska Bostäder grundades 1944 och har varit med och byggt det moderna Stockholm.

Vi är ett av de största bostadsbolagen i Sverige och har sedan 1944 byggt över 50 000 lägenheter i Stockholm och några av grannkommunerna. Som mest över flera tusen lägenheter per år.

Följ med på vår historia där vi berättar i olika nedslag om händelser som skett och hur vi påverkat Stockholms utveckling.

Läs mer om vår historia