Johanneshov

Området var från början ett koloni- och industriområde som började bebyggas under mitten av 1940-talet. Bebyggelsen består framförallt av låghus med små lägenheter med 1 eller 2 rum. Området är främst känt för sina stora idrottsarenor Globen, Söderstadion och Johanneshovs isstadion.

Lägesbeskrivning

Läge

Johanneshov ligger i sydöstra Stockholm, fyra kilometer från city. Det ligger norr om Enskede, öster om Årsta, väster om Hammarby och söder om Skanstull

Kommunikationer

Du kan åka till Johanneshov med tunnelbanans gröna linje till stationerna Gullmarsplan eller Blåsut. Resan tar det cirka tio minuter från T-centralen. Gullmarsplan är knutpunkt för trafiken i hela söderort. 

På sl.se hittar du mer information om och tidtabeller för tunnelbana och bussar i Söderort.

Sport & Fritid

En kort promenad österut från Johanneshov ligger Nackareservatet med sina gröna promenadstråk och rekreationsmöjligheter.

Närheten till city gör att det finns ett stort utbud av olika kulturuplevelser. I Globen och Tele2 arena erbjuds olika evenemang och konserter. 

Det finns också många bra cykelvägar i området. På Stockholm stads sida "Service för dig som cyklar" hittar du all information om stadens cykelmöjligheter. 

 

Frågor & svar

KATEGORIER: 65+ Boende

KATEGORIER: Bostad

Laddar...

  • Områden

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Johanneshovs historia

Under våren 1995 inledde Svenska Bostäder ett utvecklingsprojekt i på Etsarvägen i området för att prova nya lösningar i bostadsbyggandet. Nytänkandet var att hyresgästerna själva tillsammans med arkitekten innan byggstarten planerade sina lägenheter i fråga om planlösning och val av material. Huset byggdes i nio våningar och fick 20 lägenheter.

Läs mer om vår historia