Hammarbyhöjden

Här låg den på 1800-talet flitigt använda galgbacken. Hammarbyhöjden började bebyggas på 1930-talet. Området domineras helt av flerbostadshus med tre till fem våningar. Under senare år har området förtätats med nya bostäder. Svenska Bostäders hus är byggda på 1950-, 1980 - 2000-talet. Området är attraktivt tack vare såväl närheten till stan som tillgången till grönområden.

Närmiljön består av mycket gröna gårdar och parker mellan husen. En kort promenad bort finns Årstaviken och Nackareservatet med fina strövområden.

Lägesbeskrivning

Läge

Hammarbyhöjden ligger knappt 10 kilometer söder om Stockholm city. 

Kommunikationer

På ca 12 minuter tar du dig med tunnelbanans gröna linje in till city från någon av tunnelbanestationerna Hammarbyhöjden eller Skärmarbrink.

På sl.se hittar du mer information om och tidtabeller för tunnelbana och bussar i Söderort.

Service

I Hammarbyhöjdens centrum finns livsmedelsaffär, restauranger med mera. I närliggande områdena Kärrtorp och Björkhagen finns bibliotek och butiker. Här finns också flera förskolor och grundskolor. Närmaste gymnasium finns i närliggande Kärrtorp.

På Stockholms stads webbplats sida "Hitta och jämför service" kan du läsa mer om vad som finns i området.

Sport & Fritid

I Hammarbyhöjden finns Nytorpsbadet och vintertid kan man åka skidor i Hammarbybacken. I närliggande områden finns många möjligheter för den intresserade, till exempel boxnings-, innebandy- och fotbollsklubb i Enskede samt Björkhagens Golfklubb. 

Det finns också många bra cykelvägar i området. På Stockholm stads sida "Service för dig som cyklar" hittar du all information om stadens cykelmöjligheter. 

På Stockholms stads webbplats sida "Hitta och jämför service" kan du läsa mer om vad som finns i området.

Frågor & svar

KATEGORIER: 65+ Boende

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Vår historia

Svenska Bostäder grundades 1944 och har varit med och byggt det moderna Stockholm.

Vi är ett av de största bostadsbolagen i Sverige och har sedan 1944 byggt över 50 000 lägenheter i Stockholm och några av grannkommunerna. Som mest över flera tusen lägenheter per år.

Följ med på vår historia där vi berättar i olika nedslag om händelser som skett och hur vi påverkat Stockholms utveckling.

Läs mer om vår historia