Hammarbyhöjden

Här låg den på 1800-talet flitigt använda galgbacken. Hammarbyhöjden började bebyggas på 1930-talet. Området domineras helt av flerbostadshus med tre till fem våningar. Under senare år har området förtätats med nya bostäder. Svenska Bostäders hus är byggda på 1950-, 1980 - 2000-talet. Området är attraktivt tack vare såväl närheten till stan som tillgången till grönområden.

Närmiljön består av mycket gröna gårdar och parker mellan husen. En kort promenad bort finns Årstaviken och Nackareservatet med fina strövområden.

Här hittar du projekt där vi har fått markanvisningar eller redan har mark och där planprocess pågår. Projekten har kommit olika långt, allt från att det är en ny markanvisning till att förberedelse för byggstart pågår. Normalt tar det 3-4 år från att de första skisserna tagits fram tills de första hyresgästerna kan flytta in.

Lägesbeskrivning

Läge

Hammarbyhöjden ligger knappt 10 kilometer söder om Stockholm city. 

Kommunikationer

På ca 12 minuter tar du dig med tunnelbanans gröna linje in till city från någon av tunnelbanestationerna Hammarbyhöjden eller Skärmarbrink.

På sl.se hittar du mer information om och tidtabeller för tunnelbana och bussar i Söderort.

Sport & Fritid

I Hammarbyhöjden finns Nytorpsbadet och vintertid kan man åka skidor i Hammarbybacken. I närliggande områden finns många möjligheter för den intresserade, till exempel boxnings-, innebandy- och fotbollsklubb i Enskede samt Björkhagens Golfklubb. 

Det finns också många bra cykelvägar i området. På Stockholm stads sida "Service för dig som cyklar" hittar du all information om stadens cykelmöjligheter. 

 

Frågor & svar

KATEGORIER: 65+ Boende

KATEGORIER: Bostad

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Områdets historia

Hammarbyhöjden har sedan 1930-talet kallats för ”den vita staden”. Den ursprungliga tanken var att flerfamiljshusen skulle placeras direkt i skogsnaturen. Här byggdes många så kallade barnrikehus, det vill säga bostäder för mindre bemedlade familjer med många barn, till subventionerad hyra. I början av 1950-talet bebyggdes Nytorpsområdet som tidigare bestod av kolonilotter.

Läs mer om vår historia