Läge
Hammarbyhöjden ligger knappt 10 kilometer söder om Stockholm city.
Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.
På den här sidan kan du läsa mer om våra bostäder. Du väljer själv om du vill navigera enbart med hjälp av filtreringen eller med både filtreringen och kartan.
Du kan filtrera på distrikt, status och boendeform. Det går bra att kombinera flera filter. Inaktiva filter är grå, aktiva filter är vita och valda filter är blå.
Filtreringen påverkar både textinnehållet på sidan och nålarna på kartan.
Du kan stänga valda filter genom att klicka på filtret igen eller klicka på ett annat filter i samma kategori.
När du klickar på ett distrikt visas alla bostadsområden som hör till distriktet. Klicka på det område du vill läsa mer om.
Vill du se vilka fastigheter vi har i ett visst område klickar du på kartnålen som markerar det området på kartan. Du kan även välja fliken Listvy istället för Kartvy och klicka på områdets namn. Samma sak gäller om du vill läsa om en särskild fastighet.
Vill du se våra fastigheter i området kan du till exempel klicka på filtret Befintliga. Du kan även se vilka bostäder vi bygger och planerar att bygga under flikarna Pågående och Kommande, förutsatt att det pågår eller planeras en byggnation i det distriktet respektive området du valt.
Vill du exempelvis se var våra studentbostäder finns kan du välja att enbart visa dessa med hjälp av filtret boendeform.
Har du inte klickat på något filter visas våra fyra distrikt på kartan. Klicka på valfritt distrikt för mer information och för att se vilka bostadsområden som ingår i distriktet.
I toppen på kartan finns fliken Kartvy och i vissa lägen också fliken Listvy. Under fliken Kartvy ser du var de olika områdena ligger. Klicka på valfritt område för att läsa mer om det och se vilka fastigheter vi har där. Samma sak gäller för våra fastigheter.
Listvyn är ett alternativ till kartan där områden som hör till valt distrikt eller fastigheter som hör till valt område listas.
Här låg den på 1800-talet flitigt använda galgbacken. Hammarbyhöjden började bebyggas på 1930-talet. Området domineras helt av flerbostadshus med tre till fem våningar. Under senare år har området förtätats med nya bostäder. Svenska Bostäders hus är byggda på 1950-, 1980 - 2000-talet. Området är attraktivt tack vare såväl närheten till stan som tillgången till grönområden.
Närmiljön består av mycket gröna gårdar och parker mellan husen. En kort promenad bort finns Årstaviken och Nackareservatet med fina strövområden.
Här hittar du projekt där vi har fått markanvisningar eller redan har mark och där planprocess pågår. Projekten har kommit olika långt, allt från att det är en ny markanvisning till att förberedelse för byggstart pågår. Normalt tar det 3-4 år från att de första skisserna tagits fram tills de första hyresgästerna kan flytta in.
Hammarbyhöjden ligger knappt 10 kilometer söder om Stockholm city.
På ca 12 minuter tar du dig med tunnelbanans gröna linje in till city från någon av tunnelbanestationerna Hammarbyhöjden eller Skärmarbrink.
På sl.se hittar du mer information om och tidtabeller för tunnelbana och bussar i Söderort.
I Hammarbyhöjden finns Nytorpsbadet och vintertid kan man åka skidor i Hammarbybacken. I närliggande områden finns många möjligheter för den intresserade, till exempel boxnings-, innebandy- och fotbollsklubb i Enskede samt Björkhagens Golfklubb.
Det finns också många bra cykelvägar i området. På Stockholm stads sida "Service för dig som cyklar" hittar du all information om stadens cykelmöjligheter.
Laddar...
Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.
Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.
Hammarbyhöjden har sedan 1930-talet kallats för ”den vita staden”. Den ursprungliga tanken var att flerfamiljshusen skulle placeras direkt i skogsnaturen. Här byggdes många så kallade barnrikehus, det vill säga bostäder för mindre bemedlade familjer med många barn, till subventionerad hyra. I början av 1950-talet bebyggdes Nytorpsområdet som tidigare bestod av kolonilotter.
Laddar...